Magische getal van de HR-professional
10 juni 2021 
2 min. leestijd

Magische getal van de HR-professional

Vandaag wil ik het met je hebben over een getal. 

Dat is het getal 66. 

En nee, dat gaat niet over de duvel of zo, en ook niet over het aantal calorieën in dat koekje bij je kop thee. 

En nee, ook niet over alle Tinder-dates van je buuf ;-)

Nee, het getal 66 heeft alles te maken met goede voornemens. En goede voornemens, dat weet je vast wel, eindigen meestal in de prullenbak. 

Dry January? Sneuvelt vaak al binnen 14 dagen bij de eerste (of in elk geval de tweede) nieuwjaarsborrel. 

Meer bewegen? De sportschoolbranche verdient miljoenen aan inactieve leden die zelden komen opdagen, maar uit schuldgevoel hun abonnement niet opzeggen. 

Afvallen? Meestal word je zwaarder dan voordat je ging lijnen. 

En dat komt dus allemaal door 66. 

Kort gezegd, 66 is het aantal keren dat je iets moet doen voordat het een gewoonte is geworden. 

Voordat het moment daar is dat dat 'iets' voortaan moeiteloos gaat. Waarna je er zelfs naar gaat verlangen en je een hangsik krijgt als het een dagje niet lukt. 

Wil je dus meer bewegen, dan zal je 66 keer moeten bewegen voordat je het net zo lekker vindt als je Ben en Jerry cookie dûh. 

Pas na 66 keer zijn alle nieuwe verbindingen in je hersens gelegd, die ervoor zorgen dat je geen moeite meer hoeft te doen om te gaan bewegen. 

Want daarna ben je verslaafd en kun je niet meer zonder. En dat is niet alleen met bewegen zo, maar geldt eigenlijk voor alles. 

Wil je positiever in het leven staan? Dan schrijf je 66 dagen lang elke ochtend iets positiefs in een klein mini dagboekje. Je kunt daar zelfs boekjes voor kopen die je helpen met slimme vragen. 

Maar het geldt dus ook voor pianospelen, liever zijn voor je partner of macrameeën, mocht je daar een warm gevoel van binnenstebuiten van krijgen... 

Of natuurlijk een betere HR-adviseur worden. Zo eentje met cohones, die er staat als dat nodig is. 

Die zich niet laat afblaffen door vierkante managers, maar die in de waan van de dag kalm blijft als een rustig-aan-meertje op een zomeravond. 

Wil jij weten hoe je zo’n HR-adviseur wordt? En ben je helemaal klaar met jo-jo’en en voornemens die toch niet werken? 

Ben je op zoek naar nieuwe gewoontes waarmee je jouw HR-adviezen op een hoger plan brengt? Gewoontes die ervoor zorgen dat je voortaan stevig in je schoenen staat zodat je elke crisis te lijf kan? 

Gewoontes die bovendien zo opvallen, dat je manager je voortaan vooraf al vraagt om mee te denken over complexe vragen in plaats van dat je achteraf steeds de puinhoop mag oprapen? 

Wil je dat? Dan begint dat met jouw eerste stap. En die is heel makkelijk. 

Je schrijft je in voor een van onze gratis online mini-trainingen, speciaal voor HR-professionals zoals jij die écht werk willen maken van hun goede voornemens. En die allang snappen dat je met één keertje zumbaja niet gelijk killerbillen hebt.

De online trainingen zijn gratis, duren ongeveer een uur en je kunt je aanmelden via deze pagina:

Bekijk alle gratis mini-trainingen

Nog één ding... Stap twee is namelijk dat je ook echt bij de training aanwezig bent. Dus ben jij zo'n type dat al afhaakt voordat je goed en wel begonnen bent, meld je je dan alsjeblieft niet aan?