Luister jij wel als het HR universum je wat wil vertellen?
05 juni 2023 
2 min. leestijd

Luister jij wel als het HR universum je wat wil vertellen?

Als ik het met mijn rockbiatch wel eens heb over zweverige dingen, zoals dat ik weet dat ik in een van mijn vorige levens een Romeinse legionair was, en in een ander leven een magische vrouw, en dat er misschien meer is tussen tussen hemel en aarde, dan lacht ze me meestal een beetje schamper uit alsof ik teveel wierook heb gesnoven.

Maar de laatste tijd is dat niet meer zo. Sterker nog, ze is zelf helemaal aan de wierook en stuurt me steeds appjes met getallen erop. Steeds dezelfde, met de getallen 11 en 11.

Inclusief het onderschrift "Alweer!"

Die getallen ziet ze dus overal. Op haar telefoon, haar scherm, als ze op de torenklok uit haar raam kijkt, in het label van een verwassen T-shirt, het aantal kilometers dat ze deze maand gereden heeft, het aantal snoepjes dat ze die dag eet, een prijslabel, een mama eend met kleine plurkjes erachter, en ga zo maar door.

Nu schijnt het dus zo te zijn, dat als je steeds dezelfde getallen ziet, dat het universum, een engel, een gids of hoe je het ook wilt noemen, je iets wil vertellen. En dat het dan wel handig is om te luisteren.

Omdat ze er nogal vol van is, vertelde ze het van het weekend ook aan mijn zoon, die prompt bromde: "Dat heb ik ook altijd. Ik zie steeds 13:13 als ik op de klok kijk". Wat volgens mij niet kan, omdat hij dan zelden voor die tijd wakker is, maar ik schrok toch, omdat ik net als jij denk dat 13 een ongeluksgetal is.

Maar toen ik dat opzocht, betekende het iets heel anders en was ik eigenlijk ook niet verbaasd.

Getallen kunnen dus heel veel zeggen. Dat is zeker zo in jouw dagelijkse werk als HR-strijder. Maar gek genoeg laten we als HR die getallen zelden voor ons werken. We negeren ze, laten ze links liggen, doen er zelfs laatdunkend over. Zien het als je reinste zwevelarij.

Maar jouw MT leeft, bidt en bewondert voor getallen, misschien slapen ze er zelfs mee. Dus waarom negeer jij ze dan nog? Want het zijn getallen die je kunt gebruiken om het MT omver te blazen, het zijn cijfers die je nodig hebt om het MT aan je lippen te laten hangen, om ze als was in je handen te laten zijn. 

En die getallen die je daarvoor nodig hebt? Die liggen gewoon voor het oprapen, in je mail, het jaarverslag, jouw HR-systeem of gewoon voor je dopneusje in je dashboard. Ik weet zeker, dat je er zelfs al bijna een paar keer over gestruikeld bent. Want het HR-universum wil je wat vertellen. En dan is het handig als je daarnaar gaat luisteren.

Wat de getallen jou precies willen vertellen? Dat lees je allemaal in mijn boek 'HR met Ballen'. Dat is het best verkochte HR-boek van 2022, en misschien ook wel dat van 2023, want de afgelopen weken stond ik weer terug op 1 in de lijst van bestverkochte HR-boeken.

En nu we het toch over getallen hebben, de derde druk van 'HR met Ballen' is inmiddels helemaal uitverkocht en de vierde druk is in aantocht.

Om dat te vieren, kun je deze week de bundel van het boek bestellen voor een zacht prijsje. 

Je krijgt dan de fel oranje hardcover, het luisterboek én het e-boek, en betaalt geen € 44,49 maar slechts € 34,99. 

Gebruik bij de checkout wel even de code drukvier en dan geeft het bobniversum je een magische korting met een 9 een 5 en een 0 ;-)

Bestel hier de 'HR met Ballen' bundel voor de speciale bundelprijs >>>

Ps. mocht je liever een door mij gesigneerd exemplaar willen met een persoonlijke opdracht erin? Bijvoorbeeld om een collega cadeau te geven of gewoon aan jezelf? De kortingscode werkt ook daar.