Loop jij wezenloos het lavameer in?
29 maart 2021 
2 min. leestijd

Loop jij wezenloos het lavameer in?

Als je een beetje van mijn zekere leeftijd bent, heb je vast wel eens het computerspelletje ‘Lemmings’ gespeeld.

Lemmingen zijn van die aaibare pixelwoelmuizen, die zich zonder nadenken massaal achter hun grote leider aan het ravijn instorten. En dat deden die digitale lemmingen dan ook.

Of het nu kolkende lava was, een waterplas met draaikolk, een gigagrote vermorzelaarder of een of andere gemene onthoofdingsval.

Die Lemmingnaren gingen – zonder na te denken – hun wisse computerdood tegemoet.

Tenzij jij ze wist te redden natuurlijk. Dan waren ze blij, gaven een klein digitaal gilletje en sprongen hun veilige hokje weer in, klaar voor het volgende level.

Veel HR-professionals gedragen zich ook een klein beetje als lemmingen. Sorry 😉

Ze lopen bijvoorbeeld de hele dag amechtig hun to-do-lijst achterna te kermen.

Of als een manager onderweg is naar zijn zoveelste bloedspetterende arbeidsconflict, dan loopt HR er vaak als een wezenloos sloofje achteraan om al dat O-positief op te dweilen.

HR zit aan een – vaak nogal strak – marionnettenstokje van het management. En dat is er het afgelopen crisisjaar niet beter van geworden. Of het nu gaat om de plotselinge thuiswerk-explosie of het per vanmiddag nog vinden van een buslading inpakkers.

Als je altijd de kolen uit de lava mag klauwen, dan zou je zeggen dat HR-professionals wel een beetje ervaring hebben in crisismanagement. Maar is dat wel zo?

Want veel HR-professionals die ik elke dag spreek, ploffen ‘s avonds nogal uitgeput op de bank. Hoe zit dat met jou?

Voel jij je soms ook zo’n lemming met wezenloze blik als je voor de honderdste keer zonder touw achter de leider aan de grote diepe afgrond in bungeejumpt? En ben je daar he-le-maal klaar mee?

Dan heb ik iets voor je waarmee je het level gewoon weer eens uit kunt spelen.

Want in april is het thema HR crisismanagement. En daarom geven we een online mini-training over ‘HR crisismanagement zonder klotsoksels’.

Als je die training volgt, dan weet je precies wat je moet doen bij jouw volgende HR-crisis. Of dat nu een ingrijpende ontslagronde door corona is, of je manager die weer eens als een oermans tekeer gaat.

Volg je de mini-training, dan bouw je voortaan een brug, heb je een oneindig touw om rustig af te dalen in het ravijn of een ballon waarmee je relaxed naar de overkant vliegt.

Je verzint altijd een oplossing, wat voor crisis je dan ook heb. We vertellen je:

  • Hoe jij elke HR-crisis als een ware zen-master kunt weerstaan, zonder dat je nog last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie.
  • Drie simpele dingen die je nu al kunt doen, zodat je helemaal voorbereid bent op de volgende HR-crisis, zelfs als je nog geen enkel idee hebt wat die crisis zal zijn.
  • Hoe je voorkomt dat je in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort.
  • Wat het eerste en het laatste is wat je moet doen als een HR-crisis zich aandient en waarom bijna niemand dat doet.
  • En nog veel meer

Meedoen aan deze gratis mini-training? Schrijf je dan in via de link hieronder.

https://hrnavigator.nl/gratis-mini-training

Level up!