Lees dit als je geen goede bedrijfsarts kunt vinden
14 september 2023 
1 min. leestijd

Lees dit als je geen goede bedrijfsarts kunt vinden

Een halfjaartje terug stond er een mooie bijlage in het NRC over arbodienstverlening en de schaarste aan bedrijfsartsen. Hierin komt mijn compagnon Marco uitgebreid aan het woord. In het artikel vertelt hij:

  • Wat de reden is dat niet de klant maar de aanbieder koning is en waarom er zo'n enorm tekort is aan bedrijfsartsen .
  • Wat een zieke medewerker het bedrijf echt kost. Tipje van de sluiter, veel en veel meer dan de € 250 die het TNO meer dan 10 jaar geleden berekende. 
  • Waarom veel werkgevers zelf de verzuimbegeleiding willen doen, maar waarom dat helemaal niet kan en zelfs niet mag. 
  • Waarom het zo belangrijk is de arbodienst zo vroeg mogelijk in te zetten, zeker wanneer er sprake is van klachten die voortkomen uit zaken als stress, werkdruk, maar ook agressie en geweld, pesten en discriminatie, de zogenaamde PSA-klachten. 
  • Welke oplossingen er zijn om het tekort aan bedrijfsartsen op te vangen.
  • Waarom verzuim uiteindelijk altijd het resultaat van alles wat goed of juist fout gaat in een organisatie. En hoe een arbodienst je hierbij kan helpen. 

Lees het hele artikel in het NRC >>> (alleen voor abonnees helaas)

Ps. Op zoek naar een arbodienst? Maar dan één die wel voldoende artscapaciteit heeft? Ze zijn er gelukkig nog steeds. Je moet ze alleen weten te vinden. Gelukkig weten wij precies welke arbodienst wel en wie geen artsen beschikbaar heeft. Meer weten? 

>>> Vul in tien minuten de arbodienst selectie vragenlijst in