Kun jij het weer voorspellen met een steen?
29 juli 2021 
2 min. leestijd

Kun jij het weer voorspellen met een steen?

De Ben Nevis is de hoogste berg van Schotland en moet je een keer in je leven beklommen hebben.

Alleen helpt het weer meestal niet mee. Want de Ben Nevis is bijna altijd in nevel gehuld, of er heerst een andere typisch, natte Schotse weervorm.

Daarom staat er dus onderaan de berg een bord. En aan dat bord hangt aan een touw een ronde steen te bungelen.

Met die steen kun je perfect zien wat voor weer het is:

Stone wet - raining 

Stone dry - not raining

Shadow on ground - sunny

White on top - snowing

Swinging stone - windy

Can not see stone - foggy

Jumping up and down - eartquake

Stone gone - tornado

Schotse humor moet je minstens één keer in je leven ervaren.

Als nieuwe medewerkers bij jouw organisaties starten, willen ze ook graag weten waar ze aan toe zijn.

Zelfs als de top in grote nevel is gehuld, willen ze wel weten dat als ze eenmaal boven zijn, de zon gaat schijnen en of ze dan de wijde wereld zien, of gewoon in de dikke mist weer terug naar beneden moeten.

En een beetje - al dan niet Schotse - humor kan de gemiddelde nieuwe medewerker ook wel waarderen. Die snapt echt wel, dat niet alles van tevoren vast hoeft te staan.

En je hoeft zeker niet de hele dag zijn handje vast te houden als hij naar boven klimt, maar hij glijdt liever ook niet over natte stenen als hij net langs een flinke afgrond loopt.

Wat je zeker niet wilt, is dat die nieuwe medewerker als hij op de helft is, zijn handen ten hemel gooit en het hele bergpad terug naar beneden rent om vervolgens een andere berg te gaan beklimmen.

Om je te helpen bij het onboarden van nieuwe medewerkers hebben we daarom een speciale masterclass over dit onderwerp gemaakt. Hierin leer je:

  • Hoe je van de introductieperiode voor nieuwe medewerkers een ervaring maakt die lijkt op een perfecte eerste date, zodat je zeker weet dat je de ware bent voor elkaar.
  • Welke 9 simpele dingen je kunt doen, waardoor een medewerker zich al welkom voelt nog voordat hij of zij is begonnen.
  • Hoe het komt dat 70% van de medewerkers niet zo enthousiast is over de eerste periode bij een nieuwe werkgever en hoe jij dit met 3 eenvoudige aanpassingen in je inwerkprogramma voorkomt.
  • Hoe je voorkomt dat nieuwe medewerkers lost in space zijn zodra ze een introductieprogramma achter de rug hebben.
  • Wat er gebeurt als je nieuwe medewerkers als machines behandelt en waarom je elke nieuwe medewerker beter een eigen onboarding programma kunt geven, zodat ze zich als een vis in het water voelen.
  • Welke 8 dingen jij niet moet doen bij het onboarden van nieuwe medewerkers, zodat ze niet binnen 6 maanden alweer net zo hard weghollen.

Je kunt de masterclass over onboarding nog tot morgen 18:00 uur bestellen met 50% korting. Je betaal dan geen € 125,-- maar slechts € 62,50.

>> Bestel hier de masterclass Onboarding met 50% korting