Korstjeskrabberij
04 oktober 2021 
1 min. leestijd

Korstjeskrabberij

Ik had vorige week last van jeuk. Vreselijke jeuk.

Ik was namelijk een beetje dom op de tennisbaan. Want toen ik een bal ver uit achter de baseline ramde, vond ik het nodig om mezelf met zo'n domme misslag te bestraffen.

Daarom sloeg ik met het racket boos tegen mijn handen. PATS! PATS!

Alleen, daar zaten dus twee harde scherpe punten aan, van de uiteinden van de snaren. En daarmee perforeerde ik precies twee gaten in de palm van mijn hand.

En nadat het bloeden was gestopt, kreeg ik na een paar dagen de eerste korstjes.

En daarna dus jeuk. Vreselijke onbedaarlijke, ondraaglijke, onvoorstelbare jeuk.

Zulke onbedwingbare jeuk dat je wel moet gaan krabben. Dus ik schraapte met mijn nagels eerst langs de randjes van de wond, wat een soort van extase teweeg bracht, maar het was niet genoeg.

Want die jeuk werd zo schrijnend, dat ik aan niets anders meer kon denken. En ik bleef gewoon net zo lang schrobben en krauwen tot al die korstjes weg waren, tot de jeuk eindelijk weg was. Tot ik weer door kon gaan met mijn leven.

Mocht je ook wel eens de onbedwingbare behoefte hebben om aan korstjes te krabben, dan zou je last kunnen hebben van dermatillomanie, want ik las in de krant dat dat zo heet het als je steeds je korstjes wegkrabt.

Het kan trouwens ook iets anders zijn dan korstjes waar je jeuk van krijgt. Bijvoorbeeld van de dienstverlening van je huidige arbodienst. Omdat er van alles misgaat, of omdat je nooit van ze hoort.

Misschien krijg je er niet alleen jeuk van, maar ook rillingen en stuipjes. Of misschien zelfs uitslag?

Omdat het verzuim torenhoog is en er maar niets lijkt te veranderen. Omdat je de derde arts in een jaar tijd hebt, of omdat de account manager zonder blikken of blozen een drie keer zo duur contract aan je voorlegt.

Heb je daar last van en wil je vandaag nog van die irritante jeuk, rillingen of uitslag af?

Weet dan dat dat simpel is, namelijk door vandaag nog de vragenlijst in te vullen waarmee je de beste arbodienst voor jouw organisatie vindt. De jeuk stopt meteen via deze link:

>>> Vind voor mij de beste arbodienst