Koortsig midlife crisis beraad
07 januari 2021 
2 min. leestijd

Koortsig midlife crisis beraad

Terwijl ik dit schrijf, lig ik al bijna twee weken ziek op bed.

Gisteren had ik zoveel hoofdpijn dat ik het liefst mijn hoofd in een dorsmachine wilde stoppen. Maar niet voordat ik mijn bonkende hersenpan tweeëntachtig keer tegen de betonnen achterwand had gebonkt.

En terwijl ik in mijn zoveelste koortsdelier m’n bronchiën binnenste buiten aan het hoesten was, tegelijk moest overgeven maar de drie stappen naar de wc vanwege ernstig zuurstoftekort niet meer haalde en ook nog zo labiel was als een verweesd postduifje, was daar ineens het reddende visioen van David Hasselhoff.

David who? Nou, David Hasselhoff dus, ofwel de held die in zijn rode zwembroek het leven van Spongebob Squarepants heeft gered.

En hij speelde ook niet onverdienstelijk Michael Knight in The Knight Rider en was natuurlijk de echte ster van Baywatch. Ook al geef ik eerlijk toe dat ik meer oog had voor Ceejee.

En mocht jij nu die ene verdwaalde millennial zijn die nog in mijn lezersgroep zit en nu denkt. Woe de vork is Ceejee? Nou Ceejee, dat is dus Pamela Anderson pannekoek!

En er was dus een tijd dat elke man gered wilde worden door deze flitsende blonde heldin in rood badpak met reddingsboei op haar rug.

En ja, ook ik was een van die mannen, ik kom daar gewoon eerlijk voor uit. En ook dat ik al haar films heb gezien, dus ook die zonder badpak.

Maar goed, David doet dus een veiling. Van al zijn 146 stuks filmparafernalia. Dus ook zijn pratende zwarte Pontiac Firebird, alias KITT, gaat in de verkoop. Inmiddels staat er 375k voor op de teller en dan komt Michael Knight hem zelf bij je thuis brengen.

Maar er is meer, zoals een gesigneerde onderbroek, een heuse lunch met David en wie weet doet hij ook nog wel een gouden platen weg van zijn onvergetelijke hit ‘Looking for freedom’.

Maar waar ik nog het meest over lag te visioeneren, was toch wel die rode baywatch zwembroek. Want insiders weten dat ik dit jaar op 1 juni 20 jaar getrouwd ben met mijn eigenste Ceejee en nu leek het me wel wat om behalve die zwarte firebird ook die rode zwembroek van David te scoren.

En dat ik dan op een vrijdagmiddag als een heuse knight rider in mijn zwarte Pontiac kom voorrijden, compleet met mijn woeste zwarte krullen en wat extra opgeplakt geolied borsthaar, net als ergens in de jaren negentig, en dat David dan uit de speakers knalt.

Opeens hoor ik mezelf zeggen: “Ik ben d’r klaar voor”.

En terwijl ik al met mijn makelaar aan het appen ben hoeveel mijn landhuis op de Heiligenberg eigenlijk zou doen en ondertussen allemaal bouwtekeningen van een tiny house op het onderstel van een Pontiac Firebird aan het tekenen ben, zakt de koorts een beetje en bedenk ik me dat ik misschien wel niet zoveel ballen meer heb als twintig jaar geleden.

En dat als Ceejee erachter zou komen dat ik haar landhuis heb verpatst voor zo’n hitsige pooierbak en een tweedehands zwembroekje waar het zaakje van David ingehangen heeft, ik dan zekers te weten een boei tegen mijn ben-je-niet-goed-bij-je harses zou krijgen.

En dat ik me misschien maar beter kan gaan richten op dingen die wat meer bij mijn leeftijd passen en wat ik wel goed kan, zoals het geven van een online training over hoe je een betere HR-adviseur wordt.

En nu ja, dat doe ik dan ook maar gewoon, zo gauw ik weer beter ben en ik alle seizoenen van Baywatch heb uitgebinged…

Dus, wil je 25 januari meedoen aan de gratis online mini-training “hoe word ik een HR-adviseur met ballen”? Want dan leer je:

  • Wat de eigenschappen zijn van een goede HR-adviseur en hoe je erachter komt wat voor een adviseur jij bent.
  • Hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt.
  • Waarom je moet stoppen met vaag HR-jargon en hoe je met een paar supersimpele aanpassingen alleen nog maar duidelijke taal spreekt.
  • Hoe je jouw directie inpakt met slimme verleidingstechnieken, waardoor zelfs de meest lastige HR-thema’s als warme broodjes over de toonbank gaan.
  • Hoe je ervoor zorgt dat HRM voortaan standaard op de MT-agenda staat en je bovendien steeds als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken.

Aanmelden doe je via deze link

Kitt? Where are you?