Kolenschoppen op het klavier
23 augustus 2022 
2 min. leestijd

Kolenschoppen op het klavier

"Laat me nou mama", zei de jongen.

Het ventje zag eruit als een Arabische prins, met pikzwart glimmend haar, felle ogen en, ook al was het een gewone dinsdagmiddag, een flanellen shirt met glimmende schoenen.

Terwijl zijn moeder thee met een wolkje melk dronk, zat haar zoon achter de piano en liet zijn opmerkelijk grote handen steeds opnieuw op het klavier vallen.

Iets wat zijn pianolerares hem had proberen af te leren. Door resoluut op zijn handen te slaan met haar aanwijsstok als hij zijn vingers ook maar een paar centimeter van de toetsen af haalde.

Maar hij trok er zich niets van aan en de pianojuf was uiteindelijk boos vertrokken, nog voor de jongen een noot kon lezen.

Maar Ramses, zoals het jungske heette, ging gewoon door en had elke dag hetzelfde ritueel.

Hij kwam thuis, ging zitten achter de piano, deed zijn grote kolenschoppen een meter omhoog en liet ze daarna op een willekeurige plek op de toetsen vallen. Steeds weer opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Eerst produceerde de kleine prins natuurlijk vooral een kakofonie aan harde valse noten. Maar na een tijdje gebeurde er iets bijzonders; langzaamaan veranderde deze valse symfonie in bevreemdende akkoorden. En nog weer later in akkoorden die zo uit een stuk van Rachmaninoff zouden kunnen komen. 

Die akkoorden gingen over in liedjes, de liedjes in een heel oeuvre van de imposante carrière van Ramses Shaffy.

Als jij en ik onze handen hard op het klavier zouden laten bonken, dan garandeer ik je dat er - ook na tien jaar proberen - nog steeds geen fatsoenlijk liedje uitkomt.

Toch is dat precies wat veel professionals doen. Neem nu de assurantie tussenpersonen die ik de afgelopen jaren sprak in mijn onderzoek naar de verzekeringsmarkt.

Als jij hen een vraag stelt, bijvoorbeeld over een verzuimverzekering, dan doet die zijn handen omhoog en laat ze willekeurig op het toetsenbord van zijn bureau vallen. 

Welke toetsen hij ook aanraakt, het advies dat hij je geeft, is altijd hetzelfde deuntje. Trouwens niet per se vals hoor, maar dus wel altijd hetzelfde. 

Want die adviseur werkt bijna altijd met dezelfde verzekeraar. Voor elke vraag, voor elke situatie. Het maakt niet uit wie je bent, of wat je doet, het advies en welke verzekeraar daarbij hoort, staat meestal bij voorbaat al vast.

Het is zelfs zo, dat de software die de meeste adviseurs gebruiken, al om de naam van de geadviseerde verzekeraar vragen, nog voordat je als klant maar één fatsoenlijke vraag hebt gekregen.

En tja, ik weet niet wat jij daarvan vindt, maar ik vind dat raarrrrr.

Daarom zijn we al een tijdje bezig om onze klanten op een andere manier advies te geven over verzuimverzekeringen. 

Als je ons advies over dit onderwerp wilt, dan kost je dat wel iets meer tijd, want we stellen je veel meer vragen dan die adviseur bij jou om de hoek. Je snapt nu een beetje waardoor dat komt.

We komen namelijk niet met een uitgekauwd deuntje, maar met een heel oeuvre. Omdat we alle verzekeraars in Nederland vergelijken, niet alleen degene die in onze favorieten playlist staat.

Sterker nog, we maken een speciale playlist voor jou. 

Want misschien vind je Ramses Shaffy wel helemaal niets, ben je van de keiharde techno, Mariah Carey of gewoon lekker stampende hardrock ;-)

Anyway, als je benieuwd bent of een verzuimverzekering iets voor jou is, als je wilt weten of kunt besparen op je huidige premie, of als je een verzekering zoekt die de komende drie jaar geen last heeft van inflatie, doe dan de Quick Scan Verzuimverzekeringen. 

Geef alvast antwoord op de eerste vijf vragen. De rest komt wel als we je spreken.