Koe, kervel en cichorei
25 februari 2022 
2 min. leestijd

Koe, kervel en cichorei

Ik moet weer aan het rood vlees, was het eerste wat ik tegen Carmen zei toen ik gister thuis kwam. En ook kervel en nepkoffie. Yuk!

De afgelopen jaren at ik vooral vegan en at dus geen vlees. 

Misschien at ik in totaal tien keer vlees en dan vooral omdat ze in de meeste restaurants nogal fantasieloos zijn in plantaardig kokerellen, met gepofte bloemkool en kerriepoeder uit de oven.

Maar gistermiddag was ik bij health & wellness coach Roos van Monsjou, wat natuurlijk een geweldige naam is voor iemand die ondernemers helpt met afvallen.

Niet dat ik nu zo dik ben, of per se moet afvallen, of überhaupt ongezond leef - integendeel zelfs - maar afgelopen dinsdag zat ik, net als elke maand met Roos en tien andere ondernemers, een hele middag geconcentreerd te werken aan mijn bedrijf. 

En Roos zei daar iets wat me gelijk aan het nadenken zette.

Ze vertelde namelijk, dat als je een bepaalde bloedgroep hebt, je dan wel rood vlees moet eten. Maar ook dat mensen met een andere bloedgroep juist wit vlees moeten eten, of granen moeten laten staan, of zuivel. 

Ze zei dus eigenlijk dat wat voor de een heel gezond kan zijn, voor een ander juist heel ongezond kan zijn. Dat je zelfs ziek kunt worden als je dingen eet waarvan je denkt dat die heel gezond zijn.

En nog tijdens die sessie maakten we een afspraak voor een test. Waarbij ik met een high tech apparaat van top tot teen werd doorgelicht met allemaal verschillende frequenties. En behalve mijn organen en weet ik weel wat nog meer, ik gelijk getest werd hoe goed ik het deed op honderden soorten voedsel. 

Daarna kreeg ik ruim twee A 4-tjes met aanbevelingen, over voeding en lifestyle. Waar ik nog best van schrok, maar wat volgens het apparaat en Roos betekende dat ik behoorlijk gezond ben. Want er kwamen ook wel eens tientallen velletjes uit de printer rollen.

Ik moet alleen dus wel weer rood vlees gaan eten, waar ik toch een beetje moeite mee heb, en ook kervel en cichorei. En nog een paar andere dingen.

Terug in de auto realiseerde ik me, dat ik de afgelopen tijd een beetje heb lopen aanmodderen. Zeg maar aanklooien in de categorie zelf dokteren. Wat soms prima is, maar misschien niet zo handig als het om je eigen gezondheid gaat.

En dat is precies wat ik vaak hoor als ik HR-professionals aan de lijn heb over verzuimbegeleiding. Sommigen zijn al jaren zelf aan het dokteren, met letterlijk een ziek bedrijf als resultaat. 

Ze modderen net als ik de afgelopen tijd maar wat aan, proberen dan eens zus, dan eens zo. En dat kan prima goed gaan, tot het een keer fout gaat. Het verzuim is geëxplodeerd, met vaak tonnen en soms ook miljoenen schade. Of medewerkers rennen hard weg en er komt niemand meer voor terug.

Daarom heb ik een masterclass over verzuimbegeleiding gemaakt. Daarin staan een paar simpele vragen over verzuimbegeleiding, waarmee je gelijk weet hoe je ervoor staat. Vergis je niet, het zijn misschien simpele vragen, maar niemand stelt ze aan je. 

Er staan ook 6 rode vlaggen in van je verzuimbeleid. Als die vlaggen uitgaan, weet je helemaal zeker dat je niet gezond bent en aan de slag moet. En dat gaat meestal wel iets verder dan een stukje rood vlees en cichorei om weer gezond te worden.

In de masterclass vertel ik je ook:

  • Waarom sommige directies liever een paar duizend euro besparen met een goedkoop arbocontract, in plaats van tonnen te verdienen met een goed verzuimbeleid. 
  • Waarom verzuimkwakzalvers en arbogoeroes ervoor zorgen dat je verzuimprobleem alleen maar groter wordt. 
  • Waarom het negeren van verzuimbeleid hetzelfde is als het ontkennen van klimaatverandering. 
  • Welke drie dingen er vaak mis gaan met verzuimbegeleiding en hoe jij voorkomt dat dit binnen jouw organisatie ook gebeurt door een simpel dingetje aan te passen.
  • Hoe je de signalen van een slecht verzuimbeleid herkent, zelfs als je verzuimcijfers nog goed zijn, zodat je een verzuimtsunami kunt voorkomen.
  • En nog veel meer.

Je kunt de masterclass over verzuimbegeleiding deze maand aanschaffen met 50% korting. Je betaalt dus geen € 125,--, maar slechts € 62,50.

>>> Koop de masterclass verzuimbegeleiding met 50% korting