Knabbelen aan een teennagel
04 augustus 2022 
2 min. leestijd

Knabbelen aan een teennagel

Oef, dat scheelde niet veel zonet.

Want die schreeuwlelijk van hierboven gaat weer uit eten.

Vorige week heeft hij nog mijn buurvrouw vermoord. Eerst doorboorde hij haar met zijn vliegende scheermessen, maar daarna liet hij haar gewoon weer vallen. Sindsdien ligt ze tussen de witte waterlelies te rotten, met haar prachtige voetjes omhoog.

Ik ben daarom toch een beetje voorzichtiger als ik mijn baantjes in de gracht trek.

Niet alleen door de moordlustige slechtvalkfamilie op de toren hoor, maar vooral ook door de toeristen. Want dat zijn er nogal wat de laatste tijd.

Ze komen langs in volle motorbootjes met iemand die een hele harde stem heeft, die je zelfs onderwater met je oorvliezen dicht nog kunt horen.

Dan vertellen ze van alles over de stad. De toren, de oude gebouwen en de historie. Denk je dat wij, de waterdieren, de afvalruimers, de nuttigheid zelve, ook maar genoemd worden in die verhalen waar dat toeristenklapvee voor komt?

Nee hoor, niets, alleen maar over grootste zaken en rotbeesten zoals die moordenaar van hierboven, hebben de mensen het.

De laatste tijd zijn er trouwens ook opblaasbootjes en van die stomme planken waar mensen op staan te peddelen. Ben je net lekker bezig om je kilometertjes schoolslag te doen, krijg je weer zo'n bord tegen je kop.

Gelukkig heb ik samen met mijn broertjes een leuk spelletje ontdekt. Dan gaan we met drie broers aan elke kant hangen en dan die plank op en neer schommelen. Negen van de tien keer valt zo'n tweebenige plomperd dan in het water.

Zijn kleren nat en zijn hoofd vol kroost en waterlelies. En een lol dat we hebben.

Wat trouwens ook een leuk spelletje is, is als toeristen op het trappetje aan de waterkant lekker met hun voeten in het water bungelen. Dan gaan mijn broers en ik omstebeurten teennagels bijten. Net zo lang tot ze het door hebben en heel hard gaan gillen.

Als we erg melig zijn, dan laten we de rottende buurvrouw op de waterlelies langsdrijven en dan gaat een van ons onder haar zwemmen, pakt haar voetjes vast en laat die dan klappen, terwijl zo'n domme toerist ontsteld een telefoon pakt en het gaat filmen.

Ha, zoek maar eens op Rattube naar "klappende dode rat".

Alleen lukt dat sinds vandaag niet meer, want de larven hebben haar zolangzamerhand wel van binnen opgegeten en dat vinden zelfs wij ratten een beetje onsmakelijk.

Maar goed, ik ga even verder met mijn baantjes zwemmen, want om half elf is het hier een verschrikkelijke drukte en dat zwemt niet echt fijn.

Als je ook fit wilt blijven, kom dan gerust een keertje meezwemmen hoor.

Voordat je het water inspringt, is het misschien wel handig om je eerst even na te laten kijken. Want ik heb liever niet dat je jouw ziektes overbrengt op mij en mijn broers.

In mensentaal heet dat geloof ik een PMO. Dat is kort voor Preventief Medisch Onderzoek.

Met een Preventief Medisch Onderzoek krijg je snel inzicht in hoe het ervoor staat met het welzijn van jezelf en alle familie om je heen.

Meer weten, kijk dan eens op de speciale pagina over PMO.

>>> Bekijk de speciale PMO pagina

Robert Rat, in afwezigheid van

Bob Zeegers