Keiharde onderhandelaar
28 januari 2021 
3 min. leestijd

Keiharde onderhandelaar

Zij was bloedjemooi, veel te wild voor mij en droeg een pimpelpaars gelakte jas.

Ze gaf een aura van hemels licht in de saaie grauwe wereld waar ze nu al weken stond te wachten op haar volgende liefde.

Iedereen keek wel naar haar, maar ze was zo gruwelijk prachtig dat niemand haar aan durfde te spreken.

Heel soms was er een dappere dodo die wat heimelijk durfde te lonken, maar als haar felgekleurde kattenogen toevallig zijn kant uitkeken, dan dook die dappermans snel weer weg.

Maar ik niet. Want ik ging haar die dag verleiden samen met mij op reis te gaan. En hoe raar het ook klinkt, ik nam zelfs mijn schoonvader mee om dat te bezegelen.

Ze zou nooit meer hoeven terugkeren naar deze afstotelijke plaats waar industriële walmen de hele dag vergif over haar heen braakten en haar prachtige huid vernielden.

Zij was een paarse Alfa GT, en stond ergens op een industrieterrein te lonken, tussen honderden saaie blauwe Audi’s en grijze volkswagen Passats. En voor zover je het nog niet door hebt, ik was op slag verliefd op deze Italiaanse scheurijzerin.

Ze stond al een paar maanden te koop, dus ik zou dat varkentje wel even gaan wassen met die autoverkoper. Want ik schatte in, dat niemand in haar zou durven rijden en dat er flink wat ruimte zat in de prijs.

En nadat ik het vel over die autopimp zijn oren had getrokken, zou ik vol gas wegrijden met een vrouwelijk Alfabeest onder mien kont.

Het gesprek met de verkoper duurde ongeveer een minuut.

Hij keek me arrogant, misprijzend en resoluut aan.

De prijs was namelijk de prijs. De garantie liep trouwens af als ik het parkeerterrein af reed, ik moest contact betalen en daarna vooral nooit meer bellen voor nazorg. Na jou komen nog 8 kijkers, dus als je hem wilt hebben, dan graag hier bij het kruisje tekenen.

Toen ik zei dat ik toch wel een beetje gevoel wilde hebben bij een deal van 30 mille, lachte de verkoper me keihard uit.

Ja, leuk dat je ‘gevoel’ wilt hebben bij een deal, maar ik wil gewoon mijn geld.

Einde gesprek. Soms droom ik nog wel eens van mijn paarse raceschatje, maar ik heb haar nooit meer gezien.

Waarom ik je dit vertel?

De afgelopen weken sprak ik een aantal klanten die op zoek waren naar een nieuwe arbodienst. Die zouden ook wel even flink gaan onderhandelen met de aanbieders.

Dan deden ze die arbodienst een take-it-or-leave it aanbod. Omdat ze niet in de gaten hebben dat je als organisatie eigenlijk niets meer te eisen hebt.

En pas toen, bijna 20 jaar later, snapte ik die verkoper.

Want de markt voor arbodienstverlening is de afgelopen jaren nogal veranderd. En de prijs is de prijs. Die is nogal omhoog gegaan ook, en gaat de komende tijd zeker nog verder omhoog.

Dus mocht je van plan zijn om er met gestrekt been in te gaan, veel succes met onderhandelen.

Want simpel gezegd: voor jou tien anderen.

Is dat erg? Helemaal niet zelf.

Want het goede nieuws is, dat de prijs totaal irrelevant is als het gaat om arbodienstverlening.

Omdat je gemiddeld tien keer meer kunt verdienen als je het goed regelt.

Hoe dat precies zit, en waarom je beter meer geld uit kan geven bij je arbodienst dan minder, leggen we je uit in onze gratis workshop Inkoop arbodienstverlening en preventie.

In die workshop vertellen Marco en ik je alles over het selecteren van een nieuwe arbodienst. Daarin vertellen we je alles wat we geleerd hebben bij het ondersteunen van 13.327 klanten in hun zoektocht naar de best passende arbodienst.

Bekijk de details of meld je aan

Meedoen?

De workshop is gratis, maar er zijn wel wat spelregels.

  • Zo is de online workshop bedoeld voor HR-professionals van organisaties met 100 werknemers of meer.
  • Omdat we aan de slag gaan met jouw actuele vraag en er heel veel interactie is, heeft het alleen zin om mee te doen als je echt op zoek bent of binnenkort op zoek gaat.
  • Je krijgt van ons trouwens ook wat huiswerk vooraf en je mag alleen meedoen als je dat braaf hebt gemaakt 😉
  • Dus ben je consultant, op zoek naar werk, wil je alleen maar een lijstje met namen, heb je tijd over of geen echte vraag?
  • En wil je alleen maar achteroverleunen, maak je nooit je huiswerk en wil je vooral de wijsneus uithangen? Dan heeft het ook geen zin om je aan te melden.
  • Oh ja, de workshop is gratis, maar niet vrijblijvend. Dus ben jij zo iemand die zich overal voor aanmeldt, maar nooit komt opdagen? Weet dan dat je in dat geval wél een factuur van ons krijgt.

Ben je je wel aan het voorbereiden, zoek je een arbodienst maar heb je geen idee waar te beginnen? Heb je een behoorlijk verzuimprobleem?

Ben je ontevreden over de resultaten van je huidige arbodienst? Heb je zo’n gladjakker in maatpak op bezoek gehad en werd je uitgelachen toen je het over de prijs had?

Of heb je de afgelopen coronamaanden niets gehoord van je arbodienst, behalve een factuur, en baal je daar behoorlijk van? Klik dan hieronder op de link en we vertellen je hoe het ook anders kan.

Aanmelden voor de workshop inkoop arbodienstverlening