Kan de koning veilig bij jou veilig rondlopen?
01 mei 2023 
1 min. leestijd

Kan de koning veilig bij jou veilig rondlopen?

'Ik vind het best spannend om hier te wonen.'

Dat was het nogal nuchtere commentaar van een Rotterdammert, die voor de zoveelste keer dit jaar werd geconfronteerd met een explosie in de wijk waar hij woont.

Gelukkig kon Amalia afgelopen donderdag wel veilig door 010 lopen en kreeg Willem A. alleen maar een Feijenoord-sjaal en geen rotte eieren naar zijn hoofd omdat hij zijn liefde voor 020 niet onder stoelen of banken steekt. 

Gister bij Ajax - PSV liep het dan weer niet goed af. Nee, ook niet voor Ajax, maar voetbal interesseert me niet. Maar waren het de afgelopen weken driehersencellige supporters en hun kroost die de boel verpesten door met aanstekers en plastic bekers te gooien, nu waren het de spelers zelf, die hun handen en beckjes niet thuis konden houden. 

Nee echt lekker veilig is het niet op het voetbalveld. Dus foei, foei, foei.

Maar hoe zit het eigenlijk bij jou op de werkvloer? Kan de koning veilig bij jou rondlopen?

Uit analyse van onze eigen cijfers blijkt namelijk dat maar liefst tweederde van de organisaties die we helpen bij het vinden van de beste arbodienst, ook hun RI&E - kort voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie - niet op orde hebben.

Terwijl veilig en gezond werken allemaal begint bij RI&E. Want hiermee onderzoek je welke risico's er zijn op de werkvloer. Dat gaat echt niet alleen om gevaarlijke machines of bouwplaatsen waar dingen op je bolletje kunnen vallen.

Het gaat ook om net iets te bazige bazen, pesten, intimidatie, agressie, en vooral ook alledaagse dingen als werkdruk en werkstress, want vooral dat laatste zorgt namelijk voor een heel groot deel van het langdurige verzuim in Nederland.

De vraag voor deze maandagmorgen is dus of jij bij die eenderde hoort die het wel goed geregeld heeft, of bij de tweederde die het nog niet op orde heeft?

Ofwel heb je nog geen RI&E? Of is het alweer een paar jaar geleden en hoog tijd om die weer eens te actualiseren? Weet dan dat een RI&E niet alleen wettelijk verplicht is, maar dat er ook een flinke boete op staat als je die niet kunt laten zien. 

Maar gelukkig is het echt niet zo moeilijk om een RI&E op te stellen.

Vul bijvoorbeeld vandaag nog de korte RIE-vragenlijst in op onze website. Daarna hebben we kort telefonisch contact en gaan we snel op zoek naar de beste RI&E-aanbieder voor jouw organisatie. 

Vul de RI&E vragenlijst in >>>