Influencer technieken voor een veilige werkplek
24 juni 2021 
2 min. leestijd

Influencer technieken voor een veilige werkplek

De mannen onder ons kennen hem wel. De bromvlieg in de wc-pot.

Blijkbaar zijn wij mannen zo moordlustig dat we, zelfs als we ons natuurlijke ding doen, nog steeds de nog natuurlijker neiging hebben om een arme bromvlieg een vroegtijdige ammoniakdood te laten sterven.

Maar dit trucje zorgt er wel voor dat er 80% minder over de rand gespetterd wordt. En dat scheelt duuzenden liters schoonmaakmiddel per jaar en een paar triljard ongewenste spetters op de vloer.

Het is een simpele vorm van beïnvloeding, waar je mega resultaten mee kunt boeken.

Onze wereld is vol van dit soort trucs. En zelfs als je weet dat het bestaat, laat je je nog foppen. Dat wil jouw brein namelijk.

Zo ligt de groente- en fruitafdeling in een supermarkt altijd aan het begin van de looproute, want als jij appels, sla en alfalfa hebt ingeladen, heeft de Appie influencer je ervan overtuigd dat je zo gezond bezig bent, dat je daarna totaal ongegeneerd je karretje vol chips, cola en suikergoed kunt stashen.

Stel nu dat jij dat soort technieken ook gaat toepassen om jouw organisatie veilig te maken?

En wat is nu een mooier moment om je organisatie veiliger te maken, dan de Week van RIE? Die week van de RIE, wat trouwens staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, is nu.

Dus dat je deze week die suffe gele veiligheidshelm vervangt door een Strøm & Brog variant die iedereen wel wil dragen. 

Of dat Nike een hip ding doet met veiligheidsschoenen? Zodat ze niet hard, bruin en lelluk zijn, maar dat je een special edition kunt kopen waarmee je op wolkjes loopt?

Of neem alle medewerkers op de Zuidas, die elke dag doorwerken tot het weer licht wordt, die dan naar huis gaat om te douchen en dan weer opnieuw beginnen. 

Dat hun lichtend up-or-out voorbeeld manager dan ineens zijn haar in een man bun doet en zegt dat het licht voortaan om een uur 's middags al uitgaat. 

Zodat iedereen voortaan een powernap kan doen, omdat onderzoek van zo'n ander Zuidas kantoor heeft aangetoond dat je daarna tien keer scherper bent. En daarmee je inkomsten ook eindelijk door het dak van de achtenveertigste etage gaan?

Of heel simpel, dat je als je de trap neemt in plaats van de naar asbak ruftende lift, dat je dan een melodietje kunt spelen, omdat de trap veranderd is in een grand piano zoals je die wel eens in de speelgoedwinkel ziet.

Waardoor sommige medewerkers de Mondscheinsonate gaan trapspelen - wat nog best lastig is op de trap - en andere gewoon lekker Tiestootje gaan uithangen, inclusief de handjes in de lucht.

Kortom, zelfs een best wel suf onderwerp als een veilige werkplek kun je best een beetje seksie maken, waardoor zelfs de grootste zuurpruim het leuk gaat vinden. 

Wil je deze Week van de RIE een beetje creatief aan de slag, dan kun je dat op de volgende manieren doen:

 1.    Lees alle ins en outs over veiligheid op het werk op onze speciale RIE-pagina

Daar staat alles wat je ooit wilde weten over de RIE, maar nooit durfde vragen.

Met simpele uitleg over wat er mogelijk is en wat moet en wat mag, en met speciale filmpjes met de de RIE-deejays Marco et moi.

>>> Lees de speciale RIE-pagina

2. Zorg dat de RI&E op orde is

Heb je geen (actuele) RIE, ben je net verhuisd, heb je een nieuwe machine of wil je gewoon weten of alles wel goed is geregeld nu iedereen regelmatig thuiswerkt?

Vul dan onze handige RIE-vragenlijst in en je ontvangt van ons een vergelijking van drie partijen die de RIE voor je gaan regelen. Ons advies gratis en 100% onafhankelijk.

3. Lees de complete RIE-Bundel

Bestel de vijf masterclasses met alles wat je nodig hebt om de veiligheid binnen jouw organisatie een oppepper te geven. Masterclasses over onder andere duurzame inzetbaarheid, verzuimbeleid en werkgeluk.

Deze week kost de ultieme RIE-bundel geen € 625,- maar slechts € 295,-. Je krijgt dus meer dan 50% korting!

Bestel de ultieme RIE-bundel met 50% korting