In welk wormgat heb jij gezeten?
03 juni 2021 
1 min. leestijd

In welk wormgat heb jij gezeten?

Je hebt vast wel eens een zaaiensfiksen film gezien?

Zo'n film waarbij buitenaardse hagedissen de aarde overnemen, ruimteschepen door zwartgallige wormgaten schieten en alle buitenissige theorietjes van wappiesjappies ineens werkelijkheid zijn.

Als jij net als ik een zuignap bent van science fiction en de complete werken van Asimov, Aldous Huxley en Philip K. Dick al op je tiende hebt verslonden, dan weet je dat er nog één ding is dat bijna altijd terugkomt in dit genre.

Dat is het principe van de hyperslaap. Zeg maar slapen om de tijd te doden. 

Dan word je in een soort high tech doodskist geplaatst en ingevroren tot je lippen blauw zijn. Of op sterk water gezet zonder dat je dood gaat.

Zo'n hyperslaap kan rustig een paar jaar of zelfs decennia duren. Maar is altijd nog beter dan dood gaan van verveling tussen het sterrenstof.

Of jong en vitaal op reis gaan, en als een vergrijsd karkas op je bestemming aankomen, zonder ook maar iets gezien te hebben.

Als je na al die jaren wakker wordt uit zo'n hyperslaap, dan heb je geen idee waar je bent en voel je je alsof je honderd dagen eenzaam dronken bent geweest. 

Of zojuist met een klaplong de Mount Everest hebt beklommen in recordtijd en er opeens een roetsjbaan naar beneden is.

Maar je weet ook, het is nu tijd om iets te gaan doen... 

Want je bent aangekomen waar je moet zijn en je mag nu het heelal ontdekken, buitenaardse culturen snuiven of planeetrisken met je lasergun.

Datzelfde gevoel zou je ook kunnen hebben als je vandaag wakker wordt uit de corona hyperslaap.

Want voor veel HR-kosmonauten waren de afgelopen veertien maanden vooral overleven. 

Of de organisatie waarvoor je werkt het nu moeilijk had door die invasie van micro-organismen, of dat je niet wist van welke planeet je nieuwe mensen vandaan moest toveren. 

Wat jouw ruimtereis ook was, grote kans dat heel veel projecten waar jij als HR-professional zo blij van wordt, tijdelijk even in een kunstmatige slaap zijn gebracht.

Maar gelukkig lijkt het er inmiddels op dat we bijna op onze nieuwe planeet zijn aangekomen. 

En misschien voel je je nog een beetje brak, of hoest je alsmaar ruimteslijm op, maar je weet ook: ik mag weer! En daar word je - hoe Van Brakkenstein je ook bent - vast ook heel blij van.

En om het nog leuker te maken - en om die bevroren hersens van je eens even lekker op te warmen - kun je de komende tijd weer inkomen met een van onze gratis online mini-trainingen.

Bijvoorbeeld hoe je een HR-adviseur met Science Fiction Ballen wordt, hoe je ruimtepegels verdient met verzuimbegeleiding, of hoe je je duurzame inzetbaarheid weer op peil krijgt na zo'n slopende ruimtereis.

De online trainingen zijn gratis, duren ongeveer een uur en je vindt ze op deze wereldwijde heelal pagina:

Bekijk alle gratis mini-trainingen