In katzwijm voor een schlemiel met blauwe ogen
20 april 2022 
1 min. leestijd

In katzwijm voor een schlemiel met blauwe ogen

Frank was een jongen uit het arme New Jersey.

Een kleine schlemiel met Italiaanse ouders uit een achterstandswijk. En zijn ouders wisten dat de kans, dat het wat ging worden, niet zo groot was. 

Beter was hij Iers geweest, misschien zou het dan nog wat worden.

Zeker omdat het jungske niets anders wilde dan zingen. Want wie zat er nu te wachten op een mager Italiaans speenvarken dat - eerlijk is eerlijk - best een moppie kon zingen.

Toch had Frank een droom en wist ergens een baantje als zanger te regelen. Okay, het was eigenlijk alleen maar omdat hij als enige van het kwartet een auto had, maar goed, hij was nu wel zanger in een heuse band.

En toen gebeurde er iets aparts. Want hij hoefde maar zijn scheur open te trekken en af en toe een knipoog te geven met zijn blauwe ogen, of de vrouwen vielen bij bosjes in katzwijm. 

Ja ook vrouwen die twee keer zo oud waren en zelfs vrouwen die net vorige week nog gelukkig getrouwd waren en nog midden in hun wittebroodsweken zaten.

Toen hij in 1944 optrad in het Paramount Theater in New York, waren er buiten zelfs rellen, omdat er 35.000 fans waren en maar een paar honderd plaatsen.

En zo werd het Sinatra effect geboren: "If I can make it there, I can make it anywhere. It's up to you. New York".

Als je het wilt maken met Duurzame Inzetbaarheid, helpt het vast een beetje als je blauwe ogen hebt en een aardig moppie kunt zingen. Maar beter zorg je ervoor, dat je nog iets anders meeneemt om het MT in katzwijm te laten vallen.

In onze online mini-training 'Duurzame Inzetbaarheid in pittige tijden' geven Pauline Miedema en ik je een paar simpele en tegelijk onmisbare tips over hoe je als HR-professional van Duurzame Inzetbaarheid een succes maakt. 

En je krijgt ook een blauwdruk waarmee je direct kunt starten met Duurzame Inzetbaarheid in jouw organisatie, terwijl je ondertussen een heuse fanbase opbouwt voor al je plannen. 

De gratis mini-training over Duurzame Inzetbaarheid is maandag 25 april om 13:30 uur en duurt ongeveer 60 minuten. Aanmelden voor de online training kan via deze link:

>>> Aanmelden gratis mini-training Duurzame Inzetbaarheid in pittige tijden