In je pyjama in de woestijn
30 augustus 2021 
1 min. leestijd

In je pyjama in de woestijn

Paul was negen en zijn schaamteloos rijke vader Ray Dalio nam hem tijdens zijn zakenreizen de hele wereld wereld over.

Paul was daarom al vroeg het mini zakenmannetje, hij kocht bijvoorbeeld voor een dollar zijden zakdoekjes in China en verpatste ze voor twintig dollar als Kerstmis cadeautjes aan onwetende buurvrouwen en tantes.

Zijn leven bestond uit onuitputtelijke rijkdom in de vorm van kinderfeestjes met kaviaar en kinderchampagne, zou je kunnen zeggen.

Maar op een van die reizen belandde Paul samen met zijn vader midden in de woestijn ergens bij Abu Dhabi. 

Ze waren de hele dag onderweg op misselijkmakende kameelviervoeters. Het was veertig graden en de zon was om tien uur al niet meer te harden.

Eindelijk, na 8 uur afzien en 33 uitgeperste zakdoeken vol zweet, kwamen ze bij hun overnachtingsplek. 

De zon begin al snel te zakken en hun begeleider, een grijze zwijgzame bedoeïene, begon een geit te villen. Die roosterde hij daarna een uurtje op een zelfgemaakt vuurtje. 

En, omdat er in de woestijn geen zilveren bestek is, peuzelden ze de geroosterde geit gewoon met hun handen op.

En vader Ray keek zorgzaam naar zijn zoon. Die zag er moe en getergd uit. En hij vroeg: "Gaat het wel goed met je?".

Er verscheen een grote glimlach om de vettige mond van Paul. Serieus? Wat is er nu leuker dan in je pyjama bij het vuur zitten met mensen die je leuk vindt en dan met je handen eten...

Hoeveel kaviaarkul dit luxe prinsje misschien ook gewend was, het meeste geluk ervaarde ook dit ruikeluiskindje met iets simpels als met je handen eten bij een vuurtje.

En daarom houd ik het vandaag ook simpel. Want of je nu uit een rijk nest komt of niet, tot en met vanmiddag 18:00 uur heeft iedereen mazzel en krijg je 50 procent korting op alles, als je tenminste de speciale code mazzel50 gebruikt. Je krijg bijvoorbeeld:

>>>Bekijk alle aanbiedingen

Mazzel!