In de ban van pleepapier
16 maart 2020 
2 min. leestijd

In de ban van pleepapier

Het zal je niet ontgaan zijn. Nederland is in de ban van wc-papier. Want blijkbaar is onze eerste levensbehoefte bij een pandemie niet brood of een gezonde appel, maar een zacht velletje voor de derrière. Nu doe ik niet mee aan die hamstergekte. En er waren er gelukkig meer. Zo zag ik een oudere alleenstaande mevrouw op het nieuws die op zu plat utregs de rest van de wereld voor aagterluke mowgol uitmaakte. Nee, zij deed niet mee aan al die flauwekul. En terwijl de camera uitzoomde, zagen we haar boodschappenkarretje vol liggen met, precies... een weeshuis vol pleepapier. Maar goed, ik doe er dus niet aan mee, die massahysterie. De rest van de wereld wel, maar ik dus niet. Kwam ook een beetje omdat ik tot drie keer toe bijna werd gelyncht bij de supermarkt. Daar gold geen samenscholingsverbod en dus stond ik daar om 8 uur 's ochtends ineens dicht opeen gepakt tussen minstens 400 dringende mensen te wachten tot ik naar binnen mocht. Die mensen hadden allemaal mondkapjes op, die ze voor 15 euro hadden gekocht bij een kraampje van een handige sjacheraar, die de dag ervoor de Gamma van zijn restpartij had afgeholpen. En die mensen, die waren best agressief. Dat kwam misschien ook omdat ik nogal last had van hooikoorts. Omdat ik de hele tijd aan het niezen was, begonnen steeds meer mensen wat vreemd naar me te kijken. Toen een paar moeders met schattige krullenbaby's ineens "moordenaar" sisten en sommigen zelfs stenen begonnen op te rapen en die aan hun kinderen gaven, ben ik snel weggerend. Doodgaan aan Corona is tot daar aan toe, maar gestenigd worden omdat je hooikoorts hebt... Gelukkig deden ze er in de kroeg zaterdagavond niet zo moeilijk over. Zat ik tussen allemaal hippe doomsdaybingende millenials te partyen alsof het 1999 was. Op het grote scherm draaide non-stop The 100, 3%, Pandemie, The Day After en nog meer opbeurende series die uitleggen hoe liefde werkt in tijden van cholera. Gelukkig ontmoette ik daar een verrekt handige doomsday prepper, die net die dag de hele doomdsay winkel op de Nederlandse Amazon had leeggekocht. Na drie boswandelingen en vier bacootjes wist ik alles over hoe ik moest overleven. Samen zongen we nog de hele doomsday top-25 en eindigden met 'It's the end of the world as we know it, and I feel fine'. En daarna gaf die oen me zijn adres. Ik zeg oen, want ik had ergens gelezen dat bij een crisis het goede in de gemiddelde Nederlander naar boven komt. Maar omdat ik nu al zo'n goede jongen ben, weet ik vrij zeker dat dit niet voor mij geldt. Daarom besloot ik niet langer in de file te gaan staan voor een rol pleepapier, maar gewoon een geweer te kopen, zodat ik die dronken prepper, die zo dom was om me zijn adres te geven, voor zijn harses kon schieten, mocht het zover komen. En dat ik dan drie maanden in zijn huis zou bivakkeren, tot... Nu ja tot wat eigenlijk... Maar goed dat was zaterdag, na heel veel drank en dan ben ik niet zo scherp meer. Op zondag heb ik daarom met een knetterkater 18 x een Vietnamese loempia gegeten in het Vietnamese eethuis bij ons in de straat. Ik had namelijk in de blog van een slimme marketeer gelezen dat Vietnamezen in plaats van een servetje, standaard een rol pleepapier op tafel hebben staan. Dus zo heb ik toch mooi tot ruim na 6 april mijn wc-papier aangevuld. En jij? Wat doe jij? Heb jij ook de supermarkt leeg gekocht, ondanks dat Mark wel drie keer heeft gezegd dat hamsteren asociaal is? Heb je echt die smerige houdbare melk gekocht? Of drie pakken wc-papier? En was je zelfs bereid ervoor te vechten? Of ben jij de enige die nog een beetje normaal is, terwijl de rest van de wereld in paniek is? Blijf je rustig en neem je je verantwoordelijkheid, maar ga je niet ineens spastisch doen? Dan is BG magazine misschien wel iets voor jou. Want hét online vaktijdschrift voor HR-professionals doet niet aan vluchtige hypes of massa hysterische HR. Wel aan diepgang, kwaliteit en 100% onafhankelijke journalistiek. Kijk maar eens op BG magazine of neem een proefabonnement Daar leer je gegarandeerd meer van dan in de file staan om je gat af te vegen ;-)