Hoeveel rattenharen eet jij bij de lunch?
12 juli 2022 
1 min. leestijd

Hoeveel rattenharen eet jij bij de lunch?

Een waarschuwing vooraf. Lees alleen verder als je een sterke maag hebt.

Het verhaal gaat dat je in je slaap ongemerkt wel zo'n acht spinnen per nacht verorbert.

Maar dat is een broodje aap natuurlijk. Het is lang niet zo erg.

Nu ja, eigenlijk is dat het wel. Het is namelijk nog veel erger.

Want je eet allemaal nogal smerige dingen, alleen dus niet als je slaapt, maar vooral als je wakker bent. 

Zo zit ons eten gewoon vol met geleedpotigen. Niet alleen in verse sla, waar we allemaal wel eens een groene wurm of ander beest in hebben gevonden, maar ook gewoon in de rest van ons eten. 

In gedroogde macaroni bijvoorbeeld mogen honderden beestjes zitten voordat het wordt afgekeurd voor consumptie.

Pindakaas wordt pas afgekeurd als er meer dan één rattenhaar per 100 gram in zit. 

Voor het geval je net te snel leest. Er mag dus één rattenhaar in 100 gram pindakaas zitten. Dat zijn er dus een paar per pot. Er mogen trouwens ook nog restanten in zitten van 30 insecten, larven, maden en torren.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Van het ingeblikte fruit mag 3 procent beschimmeld zijn. Van gedroogde kruiden nog iets meer.

Misschien slikken we geen acht spinnen in terwijl we slapen, maar anders toch wel onze tanden, vooral tijdens power naps schijnt dit vaak te gebeuren.

Vind jij Djokovic maar raar als hij voor de achtste keer een stukje Wimbledon gras opeet als hij een grand slam gewonnen heeft? Kleine kinderen doen dit elke dag. Die eten gewoon elke dag een vingerhoed modder. 

Dat is dus een paar ons per jaar.

Goed, genoeg viezigheid voor vandaag. Nu het lekker zomer is, wordt het tijd om je bureau eens op te ruimen. Misschien eindelijk eens te beginnen met een project dat al maanden ligt te verspochten onder een beschimmelde koffiebeker.

Ik heb het dan over het vinden van de juiste HR-software. Of je nu op zoek bent naar  salarissoftware, of juist een complete suite waarmee je alles op het gebied van HR in jouw organisatie kunt vastleggen.

Dat kan een smerig taakje zijn, zeker als je alle broodje aap verhalen serieus neemt en je alles onder een vergrootglas legt. Voordat je het weet, is al je eetlust verdwenen en verdwijnt het project opnieuw in de lade.

Terwijl dat helemaal niet nodig is. Je kunt er zelfs een onstilbare honger van krijgen, als je maar weet wat je moet doen en waar je moet beginnen en hoe je zo'n project aanpakt.

En dat is precies waar wij je mee kunnen helpen. Als je wilt, doen we dit samen met jou en vinden we binnen no-time de beste HR-software voor jouw organisatie. Zonder die nare bijvangst. Zoals je weet 100% onafhankelijk en gratis.

Op deze pagina vind je alle info:

>>> Help mij de beste HR software te vinden