Hoe je je voelt na een hele winter droog kuilgras kanen
25 mei 2020 
3 min. leestijd

Hoe je je voelt na een hele winter droog kuilgras kanen

https://www.linkedin.com/pulse/hoe-je-voelt-na-een-hele-winter-droog-kuilgras-kanen-bob-zeegers/

Er zijn van die dagen dat je als een blij koetje je winterstal uithuppelt.

Je hebt een paar maanden dor kuilgras gevroten en nu mag je eindelijk over op sappige groene grasstengels met klavergarnituur.

Dan maak je, ondanks je logge vierpotigheid, toch wat extra danspasjes.

Of je voelt je als de eeuwig blije labrador. Zelfs bij de tienduizendste keer dat die ranzige tennisbal vol slijm wordt weggegooid, is het alsof het de eerste keer is dat je oerinstinct met een big-bang-blaf loskomt.

Zo’n dag was het vorige week. Want ik mocht voor het eerst sinds begin maart weer de tennisbaan op.

Naast écht contact met vrienden en familie, staat tennis voor mij zeker in de top drie van dingen die ik het meest gemist heb.

Boetkempe, stilstaand fietsen op je claustrofobische zolderkamertje of debiele releksoefeningen doen van yoetoep, het komt niet eens in de buurt van een lekker potje tannis.

En toen ik na een uur total loss van de baan stapte, begreep ik die labrador en dat huppelkoetje ineens volkomen. Want ik deed samen met mijn tennismaatje compleet idiote graveldansjes, rende als een puppy achter elke tennisbal aan en voelde me als een kind met een raketje, zo blij.

Waar ik ook blij van word, maar dan zakelijk, is dat we een manier hebben gevonden om onze workshops te geven.

En de volgende workshop die we gaan geven, is 16 juni.

Dat is de gratis online training over het inkopen van Arbodienstverlening en preventie.

Een onderwerp dat zomaar eens op je agenda zou kunnen staan, nu de wereld weer wat normaler wordt.

Want het ziekteverzuim is de afgelopen periode geëxplodeerd en hoger dan het in 17 jaar is geweest. En dat probleem gaat je, als je er niets aan doet, heel veel geld kosten.

En op dit moment heeft 1 op de 6 medewerkers, ofwel ruim 16%, al last van stressgerelateerde klachten. De verwachting is dat dit percentage stijgt naar 20% en misschien zelfs hoger. Als dit bij jou ook speelt, dan is het zaak om nú in actie te komen.

Wij vertellen je in de workshop hoe je aan de slag kunt met het aanpakken van verzuim en hoe je samen met je arbodienst werkstress kunt aanpakken.

Bekijk hier de details van de gratis workshop Inkoop arbodienstverlening

Wanneer is deze workshop iets voor jou?

Je weet nog niet zoveel over het inkopen van arbodienstverlening of preventie, of het is al een paar jaar terug en je bent op zoek naar de actuele stand van zaken
De coronacrisis hakt er bij jullie in en je wilt je bezinnen op een nieuwe aanpak
Je bent op zoek naar een arbodienst of een andere aanpak van verzuim en inzetbaarheid
Je bent ontevreden over de huidige aanbieder
Je wilt meer kennis opdoen over arbodienstverlening
De afgelopen jaren hebben meer dan 200 HR-professionals en inkopers deze workshop gevolgd en de workshop wordt beoordeeld met een 8,9.

Susan van Benten van het Langeland ziekenhuis zegt bijvoorbeeld:

“Er zaten een paar echte eyeopeners in de workshop. Door bijvoorbeeld de arbodienst als businesspartner te zien. En om jullie in het traject te betrekken, zodat je een aantal arbodiensten als keuze mee krijgt. Erg interessant ook om de ervaring te horen hoe collega’s van andere organisaties het aanpakken. De gastheer Marco is erg enthousiast, er is veel kennis en een groot netwerk.”

Meedoen?

De workshop is gratis, maar er zijn wel wat spelregels.

Zo is de online workshop bedoeld voor HR-professionals van organisaties met 100 werknemers of meer. Omdat we concreet aan de slag gaan met jouw actuele vraag en er heel veel interactie is, heeft het alleen zin als je echt op zoek bent.

Je krijgt van ons trouwens ook wat huiswerk vooraf en je mag alleen meedoen als je dat braaf gedaan hebt 😉

Dus ben je consultant, op zoek naar werk, heb je tijd over of geen echte vraag? Of wil je alleen maar achterover leunen, maak je nooit je huiswerk en wil je vooral de wijsneus uithangen? Dan heeft het geen zin om je aan te melden.

Oh ja, de workshop is gratis, maar niet vrijblijvend. Dus ben jij zo iemand die zich overal voor aanmeldt, maar nooit komt opdagen? Weet dan dat je in dat geval wél een factuur van ons krijgt.

Ben je je wel aan het voorbereiden, zoek je een arbodienst maar heb je geen idee waar te beginnen? Heb je een behoorlijk verzuimprobleem? Of heb je de afgelopen coronamaanden niets gehoord van je arbodienst, behalve een factuur, en baal je daar behoorlijk van? Klik dan hieronder op de link.

Bekijk de details of meld je direct aan