Hoe een uurtje langer werken een groot probleem oplost
07 oktober 2021 
1 min. leestijd

Hoe een uurtje langer werken een groot probleem oplost

In het interview met vakbondsbestuurder Henry Snoek over alcohol en drugs op de werkvloer staat een opmerkelijk passage.

Hij zegt namelijk dat hij medewerkers langer wil laten werken. 

Huh? Vakbondsleiders streven naar meer salaris voor werknemers toch, of kortere werkweken, of het liefst allebei, maar meer werken...? 

Henry benoemt een slimme oplossing voor een groot probleem.

Werkgevers in de tuinbouw laten arbeidsmigranten namelijk 45 uur werken. Door dat uurtje extra werken, zijn ze zo moe dat ze maar een biertje drinken in plaats van zes of zo en daarna snel gaan pitten. Weg alcoholprobleem tussen de paprika's en komkommers.

Alcohol en drugsgebruik is in bepaalde sectoren een behoorlijk groot probleem. Een crisis zelfs En dit is een hele slimme manier om zo'n crisis op te lossen. 

Maar als HR-professional heb je met nog veel meer soorten crises te maken.  

Want niet alleen alcohol of drugs kan een crisis veroorzaken, ook gebrek aan veiligheid of agressie op de werkvloer, en wat dacht je van managers die weglopen voor moeilijke gesprekken over ontslag, disfunctioneren of demotie. 

Of waar je in Gottesnamen nieuw personeel gaat vinden, en tja die disfunctionerende manager die maar niet wil snappen dat zijn mensen het belangrijkste kapitaal zijn binnen de organisatie en er zijn dagtaak van gemaakt heeft om ze weg te jagen

Hoe je als HR-professional in al dit soort situaties koelbloedig blijft en welke slimme oplossingen er zijn om zo'n crisis in de kiem te smoren, daarover gaat de online training HR crisismanagement zonder klotsoksels.

In de training leer je: 

  • Waarom er altijd weer een volgende crisis komt en wat je vandaag al kunt doen om voortaan elke crisis als een ware zen-master te kunnen weerstaan, zonder dat je nog last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie. 
  • Hoe je voorkomt dat je bij een crisis in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort.
  • Hoe je tijdens een crisisperiode jouw meest waardevolle informatie verkrijgt door totaal iets anders te doen dan de boeken je adviseren.

De training is gratis en je kunt je aanmelden via de link hieronder. 

>> Aanmelden voor de gratis training HR crisismanagement zonder klotsoksels