Het verlossende woord
03 oktober 2022 
1 min. leestijd

Het verlossende woord

"Je boek is naar de drukker. Alles is in orde. No worries."

Afgelopen vrijdag om 13:22 uur kreeg ik het verlossende woord van mijn uitgever Monique dat mijn boek HR met ballen nu dan toch echt gedrukt gaat worden. Ergens rond 18 oktober rolt het van de persen af en een een week later ligt het in de boekhandel.

De afgelopen weken waren we nog volop bezig met alle nitty gritty details. Alleen de cover al.

Moest er nu een spierbal op? Of toch gewoon de cartoon van Bob in een soort kruising van een feministisch pamflet en Joe Cocker? De meningen online waren nogal verdeeld. De ene helft wilde per se de spierbal, de ander per se mij.

Alhoewel, er was ook een iemand die de cartoonbob niet zo'n sympathieke uitstraling vond hebben. Ouch!

Er zijn zoveel beslissingen die je moet nemen over een boek, dat de to do lijst op een gegeven moment 10 kantjes lang was.

Dat komt ook, omdat ik een boek wil maken dat niet alleen maar gekocht wordt door mijn ouders en een paar vrienden, maar vooral door HR-strijders zoals jij.

En tja, dan moet je best wat voorbereiding doen. Nadenken over marketing, interviews plannen, artikelen schrijven, video's opnemen en weet ik veel wat al niet meer. En daar was ik samen met mijn team dus wel eventjes knettertjedruk mee.

Bijvoorbeeld met het lanceringsfeestje van 'HR met ballen', dat ik op 21 oktober in Amersfoort ga geven.

Als je mij een beetje kent, snap je dat dat natuurlijk geen standaard boekpresentatie wordt waar ik 58 powerpoint sheets ga voorlezen. Nee, het wordt een heel ander soort feestje.

En dat feestje is op invitation only. Dus mijn familie is er, mijn beste vrienden, mijn beste zakelijke partners en natuurlijk de proeflezers van het boek.

Maar er zijn deze week ook vijf kaarten beschikbaar voor HR-strijders die mij een keer live willen ontmoeten.

Die exclusieve kaarten kosten 97 euro per stuk en daarvoor krijg je natuurlijk een gesigneerd exemplaar van 'HR met ballen' met persoonlijke opdracht van mij. Plus heerlijke wijn en hapjes en natuurlijk ook een beetje hrm-tertainment.

De volledige opbrengst van deze kaarten gaat trouwens naar de voedselbank in Amersfoort, dus als jij er bij mag zijn, betaal ik ook nog eens jouw feestje.

Maar voordat je nu gelijk je galajurk of pinguïnpak uit de mottenballen trekt en je pinpas tevoorschijn tovert...

Stuur me eerst even een reply op deze mail en vertel waarom jij zeker niet mag ontbreken op mijn lanceringsfeestje.

Begin volgende week hoor je dan of je er bij bent in Amersfoort (vanaf circa 15:30 uur).