Het is pannenkoek, pannekoek
07 januari 2022 
1 min. leestijd

Het is pannenkoek, pannekoek

25 jaar geleden stond het voltallige kabinet op zijn kop.

Bewindslieden verweten elkaar dat ze emo reageerden. 

Jan Pronk barstte bijna in huilen uit dat hij zijn kinderen aan het diner niet eens meer kon uitleggen hoe het ook alweer zat met die bastaard, uh bastaardwoorden.

Een groepje ministers stond en masse op en grote kleine smurf Gerritje Zalm wurmde zich naar voren: 

"De financiële gevolgen voor Nederland zijn niet te overzien als we ons oor steeds maar naar die Verrekte Vlamingen laten hangen. Dat liep in 1830 ook al niet goed af", voegde hij er terloops aan toe.

Waarop Aadt (met dt ja) Nuijs, opperminister van spelling, de regels nog een keer uitlegde: "De logica van de spellingsregels zijn alleen te begrijpen als je die van jongs af aan kent".

Waarop Wim Kok baste: "Nou het is gewoon pannekoek, pannenkoek."

Voor zover ik dat ooit doe, vandaag maak ik me dus zeker even niet druk over achterkamertjespolitiek maar heb in plaats daarvan een smile van oor tot oor.

Ik ga spek kopen, eieren, melk, meel en caramelstroop en dan pannekoeken bakken, pannenkoek ;-)

Waar je je misschien nog wel even over druk kan maken, is vandaag nog werk maken van je goede voornemens, zeker als je onafhankelijke informatie zoekt over het vakgebied HR. 

Dat doe je met de speciale Goede Voornemens Bundel van BG magazine Plus die ik voor je heb samengesteld. 

Het zijn vijf masterclasses waarmee je zeker een succes maakt van goede voornemens. Masterclasses over HR die je gewoon aan een kind (of je manager) kunt uitleggen. 

Het zijn masterclasses over Duurzame Inzetbaarheid, Verzuimbegeleiding, Werkgeluk, Werkdruk en Adviesvaardigheden waarin je ontdekt:

  • Wat de meest simpele manier is om te voorkomen dat je in de vijf grootste valkuilen van Duurzame Inzetbaarheid stapt, valkuilen die niemand je vertelt, maar waar meer dan 70% over struikelt. 
  • Wat de echte reden is dat het zo vaak mis gaat met verzuimbegeleiding en hoe jij in plaats daarvan voortaan geld verdient met verzuim, zelfs als je verzuimpercentage 10% of meer is. 
  •  Hoe je met een soft HR-thema als werkgeluk het management joelend en stampend op de stoelen aan het dansen krijgt. 
  • Welke drie dingen ervoor zorgen dat je voortaan met echte focus je werk doet, zodat je vanaf nu dat beleidsstuk in één ruk opschrijft, zelfs als je zonder Ritalin nog geen minuut kunt stilzitten. 
  • Waarom je leidinggevende, de medewerkers op de werkvloer, de OR en zelfs de voltallige directie je dankbaar zijn als je ineens als een onbevangen driejarige door een organisatie huppelt. 
  • En nog veel meer...

>>> Op deze pagina vind je alle details

hmm... wazakdoen? Spekje of kaasje?