Het geheim van een Broabants kwartierke
01 april 2021 
2 min. leestijd

Het geheim van een Broabants kwartierke

Zijn geheim is deze week uitgekomen.

De persoon in kwestie is een goede vriend, een Broabander pur sang.

Zo een die met zachte g en uit volle Brabantse borst het hele repertoire van Guus Meeuwis kan declameren.

Die Eindhoven de gekste vindt en die nogal lyrisch wordt van zelfgemaakte worstenbroodjes met een pilske erbij. Die zichtbaar emotioneel wordt als het Broabants volkslied klinkt.

En die dus ook last heeft van een Brabants kwartiertje. Dat is zeg maar zeven uur afspreken en dan zonder enige gene om half acht of nog veel later aan komen kakken. Ook als het min tien is en je buiten slaat te blauwbekken.

Maar ik heb het hem vergeven, want ik weet nu hoe het komt. En de reden is zo schattig dat ik nooit meer uit nijd dat eerste pilske lauw zal serveren.

Want wat blijkt? Voordat mijn vriend op stap gaat… föhnt hij zijn oksels.

Wadufrog Bob?!

Precies. Voordat hij weg gaat föhnt hij even een vol Braobants kwartierke zijn oksels.

Die vrind is namelijk een van die mensen die last heeft van het natte-oksels-syndroom. Dat je dus deodorant uit zo’n roller onderdoet en dat je dat vervolgens niet kunt verdragen.

Dat je acute zweetoprispingen krijgt, dat je oksels gaan huilen tot er zweetkringen tot aan je elleboog zijn en dat je gaat ruiken alsof je drie jaar angstig onder een brug geslapen hebt.

Zoiets als met je tanden schrapen langs een houten ijsstokjes of met je krijtje op het bord krassen, maar dan honderd keer erger.

En die vriend heeft daarvoor dus dé remedie gevonden. Want, nadat hij deo onder heeft gedaan, föhnt hij eventjes rustig de oksels droog.

En daar maakt hij geen geheim meer van, dus mocht jij ook last hebben van klotsoksels na het doen van je deoding, dan weet je wat je moet doen.

De meeste HR-professionals krijgen trouwens klotsoksels van HR-crisismanagement.

Een ellenlange to-do-lijst, de waanzinnige van de dag, of een manager die elke dag drie spoedklussen heeft. “Heb je even voor mij?” En voordat je het weet is je dag alweer voorbij en plof je uitgeput op de bank.

Heb jij daar ook last van?

Schrijf je dan in voor de online mini-training over ‘HR crisismanagement zonder klotsoksels’.

Als je die training volgt, dan weet je precies wat je moet doen bij jouw volgende HR-crisis. Of dat nu een ingrijpende ontslagronde door corona is, of je manager die weer eens als een oermans tekeer gaat.

Volg je de mini-training, dan weet jij hoe je voortaan jouw eigen Braobants kwartierke inbouwt, zodat je zelfs de grootste HR-crisis relaxed gaat aanpakken. We vertellen je:

  • Hoe jij elke HR-crisis als een ware zen-master kunt weerstaan, zonder dat je nog last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie.
  • Drie simpele dingen die je nu al kunt doen, zodat je helemaal voorbereid bent op de volgende HR-crisis, zelfs als je nog geen enkel idee hebt wat die crisis zal zijn.
  • Hoe je voorkomt dat je in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort.
  • Wat het eerste en het laatste is wat je moet doen als een HR-crisis zich aandient en waarom bijna niemand dat doet.
  • En nog veel meer

Meedoen aan deze gratis mini-training? Schrijf je dan in via de link hieronder.

https://hrnavigator.nl/gratis-mini-training

Groeten

P.s. dit is geen 1 april grap!