Het geheim van de Trevi fontein ligt 100 meter verderop
19 oktober 2022 
2 min. leestijd

Het geheim van de Trevi fontein ligt 100 meter verderop

Als je voor het eerst naar Rome gaat, dan staat de Trevi fontein natuurlijk op je lijstje.

Dat komt niet alleen omdat het misschien wel de mooiste fontein is ter wereld, maar ook door de mooie legende die eraan vasthangt.

Als je namelijk je ogen dicht doet en dan met je rechterhand een muntje over je linkerschouder in de fontein gooit, dan zul je ooit terugkeren naar Rome. Gooi je twee muntjes, dan zul je zelfs de liefde vinden in Rome.

Superleuk en ook een beetje spannend natuurlijk. Alleen, het is één groot gekkenhuis bij die fontein. Iedereen wil hetzelfde, je kunt over de koppen lopen en er staan inmiddels foeilelijke dranghekken om de fontein heen, omdat het niet te doen was voor de carabinieri om al die toeristen met badmutsen uit het water te fluiten.

Eigenlijk is het dus helemaal niet leuk meer, zo zag ik een paar weken geleden, toen ik tijdens mijn wandeltocht door Rome op de Trevi fontein stuitte.

Maar wat niemand je vertelt, en wat ook bijna niemand weet, is dat onder de parkeergarage daar vlakbij een heel stuk klassiek Rome ligt.

Als het je lukt daar binnen te komen, dan doe je een deur open, daalt een trap af en dan loop in je alleentje door antieke straatjes, met resten van winkels en van huizen met mozaïekvloeren.

Tuurlijk, je kunt gaan voor de standaard toeristenattracties. Dan heb je een foto van jouzelf met honderden vreemde mensen erop en met een beetje geluk, een glimp van de Trevi fontein. Maar het kan ook anders, als je tenminste verder durft te kijken.

Toen ik mijn boek 'HR met ballen' schreef, moest ik vaak aan dit soort situaties denken.

Maak ik een boek over uitgekauwde HR onderwerpen die je ook allemaal op de opleiding hebt gehad en elke dag in HR vakbladen kunt lezen? Of laat ik je ook het onverwachte zien?

De HR-attracties die bijna niemand kent, maar die minstens zo mooi zijn? Of misschien zelfs wel mooier. En die je alleen leert kennen, als iemand een geheim deurtje voor je opendoet?

Mijn boek komt volgende week dinsdag eindelijk officieel uit.

Daarom organiseer ik een online boeklancering, waarin ik alvast 9 van de beste tips uit het boek met je deel. Maar het is dus alleen interessant als je iets verder durft te kijken dan je dopneusje lang is ;-)

Ik beloof je, dat het geen gaapopwekkend praatje wordt met 581 volgepropte powerpointsheets.

Wel een HR-feestje, inclusief een geheim achterdeurtje naar de meest bijzondere plekjes van de prachtige wereld van HR. Plekjes die veel onvergetelijker zijn dan een hop-on hop-off busrit langs de cliché-hoogtepunten van HR.

En dat allemaal onder persoonlijke begeleiding van gecertificeerde HR-gidsen Bob en Pauline, zonder irritante wachtrijen en selfieënde toeristen met mondkapjes op. Gewoon vanuit je luie kantoorstoel, eerste rang, dus met met je neus er bovenop, zonder bloedirritante bekpekkers. Je ontdekt dan:

  • Hoe je het management bloednieuwsgierig maakt door maar een paar zinnen aan te passen in jouw HR-plan.
  • Welke 7 simpele overtuigingstechnieken van oplichters je kunt gebruiken om managers te enthousiasmeren, zonder dat je de gevangenis in hoeft.
  • De 3 redenen waarom je genegeerd wordt in vergaderingen.

Natuurlijk kun je het boek bestellen en je hoort hoe je aan een gesigneerd boek kunt komen.

Klik op link hieronder en kies één van de beschikbare data in oktober en november.