Het einde van de quick fix
19 augustus 2022 
2 min. leestijd

Het einde van de quick fix

Als je het druk hebt, ga jij waarschijnlijk net als de meeste mensen harder werken.

Minder afleiding, meer focus, deur dicht. Gewoon meer doen in minder tijd. 

Klinkt logisch toch? 

Misschien zoek je online naar manieren om slimmer te werken. Om niet afgeleid te worden. Om korte metten te maken met je oneindige to-do lijst. 

Daar vind je al snel allemaal zelfbenoemde werkdruk goeroes. Die leren je dan een kunstje, waarmee jouw werkdrukprobleem als sneeuw voor de zon zou verdwijnen. Boeken en websites vol. 

De pomodoro-techniek, forking druk, grip op je stress, PEP, stress de baas. Een schier eindeloze reeks cursussen timemanagement. 

Ze vertellen je dan soms ook nog dat je het geen stress of werkdruk meer mag noemen, maar dat je het vanaf nu werkplezier mag noemen. Voortaan ga je mindfull werken en alles zal recht komm'n.

Die werkdruk en time-management charlatants geven je een quick-fix, waarmee je in een klap een happy worker wordt. 

Alleen, als een quick fix zou werken, dan zou het wel de standaard zijn, las ik laatst. En dat is natuurlijk de spieker op zien kop.

Want dat kunstje werkt misschien af en toe voor één persoon, maar zeker niet voor iedereen en al helemaal niet op hetzelfde moment. 

Want grote kans dat je namelijk helemaal geen mogelijkheid hebt om op 6 uur op te staan om helemaal in focus dat beleidsstuk te gaan zitten schrijven. En als je collega's de hele dag om je heen drentelen, vind dan maar eens 5 minuten de tijd om je überhaupt ergens op te concentreren. 

Het enige dat je van die quick fixes leert, is dat je nog harder gaat werken dan voorheen.

Waarmee de werkdruk alleen maar verder toeneemt. Net als de kans dat jij burn-out verschijnselen krijgt. 

Om je te helpen op een gezonde manier om te gaan met werkdruk, hebben we een speciale masterclass voor je gemaakt. Een die korte metten maakt met alle werkdruk kunstjes. Die de ballonnetjes van de stress-goeroes genadeloos doorprikt. 

Waarin een pleidooi staat om niet harder, maar vooral zachter te gaan werken. Iets wat trouwens echt iets heel anders is dan lui zijn. 

Sterker nog, je baas en je collega's zullen al snel naar je toekomen en vragen hoe je dat toch allemaal doet. Terwijl jij volop energie overhoudt voor leuke dingen. Waarbij je die laptop 's avonds niet meer open hoeft te klappen. 

Een manier van werken die bovendien helemaal bij jou past. Bij jouw ritme, of je nu een ochtend- of avondmens bent. Een manier die bovendien uniek is en die maar voor één persoon werkt, namelijk voor jou alleen...

De masterclass over Werkdruk is een van de drie masterclasses in de speciale zomerbundel. De andere masterclasses gaan over omgaan met Personal Branding en over Werkgeluk (of is het werkgelul?). 

Je kunt die deze week met een flinke korting aanschaffen, want je betaalt geen € 297,-- maar slechts € 99,-- voor deze bundel. Je leest hier meer.