Het absolute dieptepunt
28 november 2022 
2 min. leestijd

Het absolute dieptepunt

Hij zit bovenop de berg.

Onder hem gaan duizenden steile traptreden de diepte in. Zijn laatste brood is net naar beneden gevallen en daarna heeft hij gevochten met zijn best friend forever Sam. 

Nadat hij maandenlang voor zijn vriend Frodo heeft gezorgd, druipt Sam nu verslagen af. De vriendschap is geruïneerd. De ring komt nooit meer in Mordor.

De wereld gaat ten onder. Alles is verloren.

Je weet natuurlijk precies welke scène dit is uit de 'Lord of the Rings' verfilming. 

Maar wist je ook dat ze dit het 'Deep Shit Point' noemen? Althans de scenaristen en filmakers onder ons. 

Het punt in een film waarin alle ellende bij elkaar komt, er geen lichtpuntje meer aan de horizon is en alle hoop op een goed einde verloren lijkt. Hoe dieper de ellende in dat 'Deep Shit Point', hoe beter jouw gevoel is als de film uiteindelijk toch eind goed al goed afloopt.

Sommige ondernemers hebben hun eigen Deep Shit Point. Maar dan in de realiteit.

Misschien heb jij dat ook. Je werkt je helemaal de blubber en dan wordt er tot overmaat van ramp een medewerker ziek, soms maandenlang, en niemand vertelt je wat je moet doen. 

Jouw boekhouder niet, je tussenpersoon niet, en nee al die bevriende ondernemers uit je netwerkclubje met wie je elke vrijdagmorgen een laffe croissant met verse jus uit een pak naar binnenwerkt, vertellen je ook niets.

Maar ondertussen moet je als ondernemer wel elke maand het loon van die zieke medewerkers doorbetalen. Terwijl die medewerker niet voor je werkt en er dus geen omzet of inzet tegenover staat. 

En jij en de medewerkers die wel werken, moeten al het extra werk opvangen, komen maar niet door de stapel heen, en sommige andere medewerkers dreigen nu ook al om te gaan vallen, en je hebt geen budget meer om even iemand te huren.

Je kijkt in de diepe afgrond, je ziet alle kleine en grote treden die je de afgelopen jaren bent opgeklommen om daar te komen waar je nu bent. 

Je laatste financiële reserve is net in de afgrond gevallen en er is een dikke kans dat zelfs je trouwste medewerker je voorgoed in de steek laat, omdat die het ook allemaal niet meer trekt. Je vraagt je af waar je het eigenlijk allemaal voor doet.

Zou het dan niet fijn zijn, als iemand je had verteld dat het helemaal niet nodig is om die steile trap op te klauteren? Dat je, in plaats van elke dag overleven op een paar happen op je gehemelte plakkend oneindig houdbaar elfenbrood, ook gewoon een verzuimverzekering had kunnen afsluiten?

Dat is een verzekering, die je bij tegenvallers een reddingstouw toewerpt, zodat je niet halverwege je doel verslagen blijft huilebalken, of zelfs terug moet naar start, maar zorgt dat je als een jong berggeitje opveert en weer vrolijk verder naar boven springbokt. Zelfs als je een loodzware ondernemersknapzak op je rug hebt hangen.

Zodat de uitputtende bergwandeling ineens voelt als een huppelpasje op een zonovergoten alpenweide.

Gelukkig is het nog niet te laat, zelfs niet als jouw eigen trouwe Sam zojuist het gebouw heeft verlaten. 

Maar dan moet je wel in actie komen en jezelf even een schop onder je achterbips geven.

Om te beginnen door onze Quick Scan Verzuimverzekering in te vullen. 

>>> Start de Quick Scan Verzuimverzekering

Daarna plannen we vrijblijvend een adviesgesprek, stellen we wat vragen en kijken we of je überhaupt zo'n verzekering nodig hebt. Of dat je met een klein beetje aanmoediging zelf de top wel bereikt.