Heb jij hetzelfde stokpaardje?
02 december 2022 
1 min. leestijd

Heb jij hetzelfde stokpaardje?

Een van de stokpaardjes van Mascha Weijers is dat HR-adviseurs in organisaties hun positie veel meer zouden moeten claimen.

Dus toen op de redactie van HR & Communicatie gevraagd werd wie mijn boek 'HR met ballen' wilde recenseren, was Mascha er als de kippen bij.

Dit is haar conclusie:

"Dat het boek geschreven is in ‘taal met ballen’ hoef ik nauwelijks te melden. Als je het boek in de hand neemt (of opzoekt via Google) spat dat al van de achterflap af. 

Ik kan er kort over zijn: het boek leest als een malle en hoewel de reclameachtige toon mij soms lichtjes irriteerde, had ik het in no time uit. Ik zeg: prima cadeau voor de Kerst met een euh… paar ballen erbij;)"

Lovende woorden waar ik een klein beetje van ga blozen. En ik ben het er volledig mee eens natuurlijk ;-)

Ja, ook dat stukje over die reclame-achtige toon. Want die toon is bewust. 

Ik had namelijk niet de ambitie om een handleiding van een telefooncentrale te schrijven, maar een pageturner over het mooiste vak ter wereld. Ofwel: een boek dat je niet weg kan leggen. 

Misschien vind je dat ook een beetje irritant? Of zelfs commercieel? Past het he-le-maal niet bij je? Moet het in jouw ogen vooral over de inhoud van het vak gaan?

Nou jammer dan, want in 'HR met ballen' kun je ook lezen dat wát je zegt, veel minder belangrijk is dan hóe je het zegt. 

Ofwel, als je het MT wil overtuigen, dat gaat je dat zeker niet lukken met alleen maar inhoudelijke of rationele argumenten.

Natuurlijk moet de inhoud kloppen, maar je zult je boodschap in elk geval een klein beetje moeten verpakken. Ofwel een beetje verkopen, masseren en zelfs een beetje verleiden. 

Je wilt er namelijk achter komen voor welke argumenten het MT of je leidinggevende gevoelig is. En tja, dat is een beetje reclame-achtig. 

Gelukkig hoef je echt niet te veranderen in een de hele nacht doorhalende grachtengordel reclameboy of -girl.

Je leest gewoon de beste tips & trics in mijn boek en je manager eet binnen no-time uit je hand. De tweede druk is sinds deze week beschikbaar en dat komt mooi uit. 

Want niet alleen is 'HR met ballen' - aldus Mascha - is een perfect kerstcadeau, maar natuurlijk ook voor Sinterklaas of als eindejaarsgeschenk. Voor je collega's, een vriend of vriendin, of iemand uit je zakelijke netwerk. 

Of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Heb je gewoon verdiend, vind je niet?

Bestel hem vandaag via onderstaande link, dan heb je hem vóór Sinterklaas al in huis.

>> Bestel HR met Ballen

Ps. De tweede druk van 'HR met ballen' is nù beschikbaar