Heb jij een voorleestheater in je hoofd?
16 augustus 2022 
2 min. leestijd

Heb jij een voorleestheater in je hoofd?

Op de lagere school leerde je lezen.

Dat deed je door eerst letters te herkennen, dan lettergrepen en dan woorden. 

En als je dat een beetje kon, dan mocht je al die woorden in je hoofd uitspreken tot mooie volzinnen en voortaan stil lezen in een spannend avonturenboek over De Vijf of de Kameleon zo.

Grote kans dat jij dat nu nog steeds doet. Niet lezen in De Kameleon suffie, maar dat je met je mooiste warmeworstenstem jezelf nog steeds aan het voorlezen bent in je hoofd. 

Misschien doe je er net als ik zelfs wel grappige stemmetjes bij en geef je elk karakter een ander accent. Speel zich elke keer als je een boek leest, een stil voorleestheater in je hoofd af.

Misschien denk je net als ik dat je een behoorlijk snelle lezer bent, lees je rustig een boek in een avond weg.

Alleen, ik kwam er dus achter dat ik misschien wel vol gas aan het lezen was, maar dat ondertussen mijn linkervoet nog steeds bovenop de rem stond. Dat de banden flink aan het roken waren, dat ik zelfs dacht dat ik heel snel ging, maar eigenlijk geen meter vooruit kwam.

Omdat ik alles wat ik lees nog steeds  - net als het zesjarige Bobje - hardop uitspreek in mijn hoofd.

De afgelopen weken leerde ik een trucje, waardoor ik nu al minstens vier keer sneller kan lezen dan eerst. 

Hoe? Nou eigenlijk door simpelweg te stoppen met mezelf stilletjes voor te lezen in mijn hoofd. 

Hiervoor deed ik een speed reading cursus en de tijd die ik hieraan besteedde, verdiende ik binnen een week al weer terug. 

Niet alleen omdat de cursus me binnen no-time leerde vier keer sneller te lezen, maar ook hoe je, dat wat je leest, ook nog eens veel beter en gemakkelijker onthoudt met behulp van mind-maps en een bijbehorend geheugentrucje.

Misschien is het ook wat voor jou, want een beetje HR-strijder leest zichzelf ook suf. Alleen alle stukken al die je moet doorworstelen. 

Zou best fijn zijn als je dat in kwart van de tijd kan toch?  

Heb je allemaal extra tijd die je dan weer kan besteden aan andere leuke dingen, of gewoon even lekker lummelen. 

Of door jezelf te trakteren op de speciale vakantiebundel met drie masterclasses. Die staan vol met tientallen tips en trucs, die jouw leven als HR-professional nog veel leuker maken. Bijvoorbeeld.

 • De gouden tip waarmee je jouw to-do lijst elke dag al vóór je tweede bakkie koffie hebt weggewerkt en waarmee bovendien niet jouw collega's, maar jijzelf voortaan de prioriteiten bepaalt. 
 • Hoe je, door maar een paar bizar simpele dingen aan te passen in je werkroutine, ineens volop energie overhoudt voor leuke dingen.
 • Hoe jouw collega's zich stikjaloers afvragen hoe jij jouw werk zo goed geregeld hebt, zonder dat je die laptop 's avonds nog maar een seconde hoeft open te klappen. 
 • Waarom een cursus time-management het stomste is wat je kunt doen als je steeds tijd tekort hebt en waarom het zelfs veel beter is niet te doen.
 • Hoe je jouw management binnen no-time overtuigt van jouw prachtige HR-plan door je niet langer te concentreren op wát je zegt, maar vooral op hóe je het zegt.
 • Hoe je met een soft HR-thema als werkgeluk het management joelend en stampend op de stoelen aan het dansen krijgt.
 • Welke drie dingen ervoor zorgen, dat je voortaan met echte focus je werk doet, zodat je vanaf nu dat beleidsstuk in één ruk opschrijft, zelfs als je zonder Ritalin nog geen minuut kunt stilzitten.
 • En nog veel meer

Kortom, drie masterclasses die jou helpen het beste uit jezelf te halen. 

 1. Masterclass Werkgeluk 
 2. Masterclass Personal branding 
 3. Masterclass Omgaan met werkdruk

Normaal kosten deze masterclasses € 99,-- per stuk, en betaal je € 297,--, maar deze week kun je de hele set aanschaffen voor maar € 99,--

Je ontvangt alle masterclasses als PDF én video, dus als je nog op vakantie bent en stiekem je mail leest, kun je ze ook gewoon bekijken en beluisteren! 

Meer weten of deze speciale bundel of gelijk bestellen? Klik dan op de link.