Heb jij al een kelder vol paarse speeltjes?
08 september 2020 
2 min. leestijd

Heb jij al een kelder vol paarse speeltjes?

Dit weekend luisterde ik naar een podcast over het Prince album ‘Sign of the Times‘.

Want over een paar weken komt er een speciale 13-dubbeldikke elpee uit van dit bijzondere album van de gitaargrootmeester. Hierop staan meer dan 60 niet eerder uitgebrachte nummers.

In die podcast wordt zijn grote liefde Susannah Melvoin geïnterviewd.

In 1985 was Prince in Frankrijk bezig met de opnames van de film ‘Under The Cherry Moon‘. Susannah kreeg ondertussen carte blanche om het nieuwe liefdesnestje dat ze hadden gekocht in te richten.

Dus die ging helemaal los op een ultieme versie van een jaren ’80 huis. Met Philippe Starck design, pastelkleurige muren, gerookt glas en grote kroonluchters met parels eraan.

En natuurlijk werd er een professionele studio in de kelder ingericht. Een kopie van de Sunset Sound Studio waar hij normaal opnam. Want Prince deed niet aan demo-dingetjes.

Als hij speelde, was dat altijd voor het echt. Dus had hij een kelder vol met alle favoriete opname speeltjes, de nieuwste synthesizers, een pooltafel en alles wat een artiest verder nodig heeft om creatief te zijn. Zoals paars hoogpolig tapijt waar je hoge hakken in wegzakken natuurlijk 😉

Prince kwam begin 1986 terug en de studio was nog niet helemaal klaar. De bedrading was nog niet helemaal goed, er was nog niet getest en eigenlijk waren er nog weken nodig om alles goed in te stellen.

Toch begon Prince gelijk te werken aan wat veel fans zijn meesterwerk vinden. Het eerste nummer dat hij in zijn kelder opnam was ‘The Ballad of Dorothy Parker‘. Een nummer dat klinkt alsof het onder water is opgenomen.

Een beetje sound engineer zou het nummer afgekeurd hebben en dat deed ze dan ook, maar het verscheen gewoon integraal op de plaat.

Als een interessant uitgepakt experiment met een niet goed ingerichte thuisstudio.

Maar wat nog gekker is, is dat – terwijl hij al volop werkte aan zijn meesterwerk – zijn vorige album ‘Parade‘ nog niet eens uit was. Dat album verscheen namelijk pas in maart dat jaar.

Want Prince werkte gewoon een jaar of 2 vooruit. Hij had een team van mensen om zich heen die alles voor hem regelden, een vrouw die hem – naar eigen zeggen – niet ‘in de weg’ liep als hij creatief wilde zijn, en de juiste apparatuur als hij zijn ding wilde doen.

Zodat hij in alle rust zijn volgende meesterwerk kon maken.

Ben je actief in HR, dan ben je – hoe graag je dat ook wilt – zelden bezig met de wereld over twee jaar, maar leef je vaak in de waan van de dag.

Want soms ben je de hele dag brandjes blussen, of conflicten tussen leidinggevenden en medewerkers aan het oplossen, medewerkers met problemen aan het coachen of allerlei irritante lijstjes aan het bijhouden. En dat doe je vaak ook nog alleen, zonder andere HR-collega’s.

Toch kun je ook in jouw vakgebied bezig zijn met je volgende project. Leren van de fouten en ervaringen van andere HR-professionals. En een team van mensen om je heen hebben, die je niet in de weg lopen als je net lekker in je flow zit, maar er voor je zijn als je ze nodig hebt.

Want dat is wat je krijgt in het vernieuwde BG magazine Plus en Vip programma dat binnenkort start.

Het is een jaarprogramma voor HR-professionals die echt beter willen worden in hun vak. Je krijgt toegang tot onze beste HR-geheimen van de afgelopen 10 jaar. Ervaringen die we hebben opgedaan bij het adviseren van honderden organisaties. Je krijgt:

  • Elke maand een nieuwe masterclass over een HR-thema
  • Elke maand een online vragenuur met gelijkgestemde HR-professionals
  • Toegang tot alle opnames van online vragen sessies
  • Nu al 16 masterclasses beschikbaar
  • De masterclass als video, mp3 en je kunt hem uitprinten.
  • Plus: onbeperkt toegang tot álle artikelen op BG magazine
  • Plus: tijdelijk inclusief 4 bonus masterclasses
  • Plus: tijdelijk lifetime korting op je abonnement

Als je meer wilt weten, check dan even de speciale actiepagina. Daar vind je alle details. Op dit moment geldt nog een hele interessante introductieprijs. En die houd je gewoon zolang je lid blijft. Wees er wel op tijd bij, want de prijs gaat binnenkort omhoog.

Bekijk het vernieuwde BG magazine programma