Heb je last van hippopotomonstrosesquippedaliofobie?
21 augustus 2023 
2 min. leestijd

Heb je last van hippopotomonstrosesquippedaliofobie?

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie.

Ik heb een collega die dit woord zonder haperen kan uitspreken.

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie betekent dat je het Spaans benauwd krijgt van lange woorden.

Als mens kun je bang zijn voor een hoop dingen. Als je bijvoorbeeld last hebt van ablutofobie dan durf je je niet te wassen. Stinkzooi.

Je kunt ook gewoon angstig zijn voor kippen. Alektorofobie heet dat.

Of je hebt Athazagorafobie, dat is de angst om vergeten of genegeerd te worden.

Ikzelf vind het nog wel eens spannend om tijdens feestdagen in het donker over straat te lopen, omdat ik een paar jaar geleden op eerste kerstdag in het donker met een mes ben gestoken. 

Maar ook omdat ik heel lang geleden een dag voor Pasen door een gozert in een leren jackie uit het niets ben neergehoekt, waarna mijn neus kusjes gaf aan mijn rechteroor. Geen idee hoe deze angst heet trouwens.

In 1984 van Orwell is jouw grootste angst te vinden in kamer 101 van het Ministerie van Liefde. In die kamer word je onderworpen aan je grootste angst of nachtmerrie.

Misschien heb jij ook wel zo je angsten? Klein of groot? Ben je bijvoorbeeld bang genegeerd te worden door het MT, of ben je bang dat ze HR niet serieus nemen? Of dat ze jou als HR-professional niet serieus nemen?

Het kan ook zijn dat je al wel aanwezig bent bij de MT-vergadering en dat HR zelfs standaard op de agenda staat, maar dat het toch steeds niet lukt om een serieus gesprek over HR te hebben.

Misschien ervaar je wel dat jouw MT geen pepernoot begrijpt van wat je zegt? Kijken ze je aan alsof je Amale spreekt, dat is een taal met maar liefst 69.000 werkwoordsvormen. 

Misschien worden belangrijke HR-beslissingen steeds maar uitgesteld, of als overbodige kosten neergesabeld. 

Of neemt die bijdehante commercieel directeur je alsmaar het woord af, waardoor je jouw punt steeds niet kunt maken? Waardoor je je steeds kleiner en kleiner voelt worden. 

Wat zou er gebeuren als je daar allemaal geen last meer van hebt, als je dit soort onnodige en vooral ongewenste angsten te lijf kunt gaan en er korte metten mee kunt maken? 

En wat zou er gebeuren als je een simpele manier leert om de aandacht op te eisen voor het belangrijkste onderwerp in jouw organisatie? Ofwel mensen en hoe daar mee om te gaan.

Als je leert hoe je met een paar net iets andere woorden, net iets andere zinnen en een net iets andere manier van vertellen, het MT wél weet te overtuigen van investeren in menselijk kapitaal? 

Wat zou dat voor jouw vak doen? Voor je organisatie en de mensen die er werken? En met jou als HR-strijder?

Dit allemaal en nog veel meer, leer je in de training 'Zo word je HR-adviseur met Ballen'. 

Na de training ken je alle negen succesformules die ervoor zorgen dat jouw management gaat investeren in menselijk kapitaal.

Je gaat die dag ook aan de slag met je eigen HR-plan, dat je al hebt voorbereid voor de training. In de middag zet je de puntjes op de i en presenteert jouw plan aan het speciaal voor jou samengestelde MT en krijgt dan ook direct feedback.

Omdat het de eerste keer is dat we deze training geven, heb ik een mooi aanbod samengesteld.

Want je krijgt niet alleen een aantrekkelijke korting van € 200,--, maar je krijgt ook nog eens twee bonussen t.w.v. € 547,--. Je betaalt dus geen € 1.144 maar slechts € 597,--.

Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden vóór de deadline. Die is morgen, 22 augustus om 18:00 uur. Inschrijven kan via deze pagina. Je vindt daar ook alle informatie.

>>> Schrijf je in voor de training 'Zo word je HR-adviseur met Ballen'.