Hang jij met je neus boven een fluitketel?
14 oktober 2021 
1 min. leestijd

Hang jij met je neus boven een fluitketel?

Jeffry Ross Hyman, had zijn hele leven al een probleem. 

Hij praatte namelijk nogal nasaal, alsof hij perongelukje een zure wijnkurk in zijn neus had gestopt.

Het was een probleem dat zelfs de beste logopediste niet kon oplossen. 

En dat was echt lastig, zeker toen hij zijn naam veranderde in Joey Ramone en de zanger werd van de punkband The Ramones. 

En eigenlijk bij toeval, waarschijnlijk ergens tussen het derde kratje bier en een tweede dosis geestverruimende middelen, of na een rondje stagediven waarbij hij nog net niet was vertrapt door een paar pogoënde hanenkammen met dampende legerboots, vond Joey de oplossing voor zijn snotneus-spraak.

Vraag me niet waarom, maar Joey besloot met zijn gok boven een fluitketel te gaan hangen, en door de stoom die daar uit kwam, zong hij daarna ineens als een nachtegaal. Nu ja, in het punkersuniversum dan hè.

En vanaf dat moment hing Joey elke avond voor zijn optreden te stoomboten. 

En dat ging goed, tot het natuurlijk een keer niet goed ging. Tot hij op een avond net iets te enthousiast gloeiende stoom, dat net van de kook af was, net iets te diep inhaleerde. 

Waarbij zijn neusamandelen acuut werden weggeschroeid en Joey al schreeuwend in een ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. En daarbij uitschreeuwde: 

'I wanne be sedated'

De rest is historie, want die schreeuw werd de basis voor een van de bekendste nummers van The Ramones. 

Als je een pijncrisis hebt, is de beste oplossing waarschijnlijk wel om jezelf te verdoven totdat de pijn overgaat. Maar voor de meeste andere crises, is dat meestal geen goed idee.

Stel dat je nu staat te springen om personeel en alles uit de kast moet trekken om een handjevol sollicitanten te vinden. Of juist andersom, dat je zwaar moet saneren en jij bent aangewezen om deze crisis vanuit HR op te pakken. 

Dan werkt het niet om een paar valiumpillen naar binnen te werken. Maar het is wel handig als je als HR-professional in al dit soort situaties koelbloedig blijft.

Hoe je als HR-professional met een crisis omgaat, zonder dat je met gillende sirenes wordt afgevoerd, daarover gaat de online training HR-crisismanagement zonder klotsoksels.

In de training leer je: 

  • Waarom er altijd weer een volgende crisis komt en wat je vandaag al kunt doen om voortaan elke crisis als een ware zen-master te kunnen weerstaan, zonder dat je nog last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie. 
  • Hoe je voorkomt dat je bij een crisis in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort.
  • Hoe je tijdens een crisisperiode jouw meest waardevolle informatie verkrijgt door totaal iets anders te doen dan de boeken je adviseren.

De training is gratis en je kunt je aanmelden via de link hieronder. 

>> Aanmelden voor de gratis training HR-crisismanagement zonder klotsoksels