Halverwege de dodemansval
18 november 2022 
3 min. leestijd

Halverwege de dodemansval

Langzaam ratelt het karretje naar boven over het houten geraamte.

Alles op de grond wordt langzaam kleiner, de wachtende mensen in de rij veranderen in poppetjes, we zien het dak van het bedieningshok en we kunnen nu bijna de kruinen van de bomen aanraken.

Ondertussen bestuderen mijn zoon Morris en ik de constructie. Ik, omdat ik eigenlijk erg twijfel of het wel zo verstandig was om in deze krakkemikkig ogende verveloze houten bende te stappen. Ook omdat ik weet wat er gaat komen.

Morris, omdat hij alles wat constructie is, bestudeerd. Zeker een constructie met wielen. Vol overgave stelt hij vragen over hoe alles is gebouwd en werkt.

Onbevangen omdat hij nog niet weet wat gaat komen.

En dan zijn we op het hoogste punt en verdwijnt het voorste karretje ineens uit het zicht alsof die naar beneden valt. Het rustige geratel verandert in een woeste wind om onze oren en we worden achterover gedrukt in de stijve houten bankjes alsof we in een vliegtuig zitten. 

Alleen gaan we niet gracieus omhoog de lucht in, maar denderen met een noodgang hulpeloos stuiterend omlaag richting de eerste scherpe bocht van de 1000 meter lange achtbaan. 

Terwijl Morris nog druk bezig was de wielen van de karretjes achter hem te bestuderen, geeft hij een harde gil en duikt onder mijn rechteroksel.

En ergens halverwege die dodenval richting de eerste bocht is er een flits. Oh ja, de foto. 

Waar je lachend en met je handen omhoog onbevreesd de camera inkijkt, zodat iedereen weet dat je plezier had en zeker niet bang was. 

Maar dat ging dus even mis, want op de foto zit hij als een klein bang wezeltje weggedoken onder papa's oksel. Terwijl Bobmans zelf ook wat angstige trekjes op zijn wit weggetrokken smoeltje heeft. 

Tja, en dan zit er niets anders op dan nog een keer in de rij te gaan staan en je angsten te trotseren, zodat in elk geval de foto niet laat zien hoe bang je in werkelijkheid was.

Want dèm, wat was ik bang, toen in die achtbaan, maar zeker ook voor het uitbrengen van mijn boek. Voor alles wat er mis kon gaan. 

Dat niemand het boek zou kopen bijvoorbeeld, of dat ik allemaal van die woké types achter me aan zou krijgen, omdat ik het woord "ballen" in mijn mond durfde te nemen, terwijl ik heus wel weet dat 90% of zo van mijn lezers vrouw zijn. Of dat ik een vernietigende recensie in de Volkskrant zou krijgen. 

Nou ja dat laatste niet, want iedereen krijgt een vernietigende zuurbekjesrecensie in de Volkskrant. Dus mocht die komen, dan die lees ik die gewoon niet.

Vanmorgen dacht ik niet alleen aan deze waanzinnige dubbele rit in die houten achtbaan in Toverland, maar ook aan de waanzinnige achtbaan van mijn boek 'HR met ballen'. En dat de grootste angst toch echt die voor de angst zelf is.

Want wat een uitzinnige achtbaanrit was dit. 

'HR met ballen' staat al 11 dagen op één, de extra grote eerste druk is binnen drie weken toch al zo goed als uitverkocht. Meer dan 1.000 HR-strijders deden mee aan een van de online webinars rondom de lancering die Pauline en ik gaven.

'HR met ballen' is sinds begin deze week een officiële bestseller, en heeft ook nog een beoordeling van een 4,9 uit 5 op Managementboek. Mijn agenda staat nog zeker twee weken vol met interviews, podcast, fotosessies en nog drie extra ook al weer bijna volgeboekte webinars.

Dus ja, waar was ik eigenlijk bang voor?

Maar goed, ik - en jij waarschijnlijk inmiddels ook wel (sorry) - moet even een beetje bijkomen van deze achtbaan en al dat gepraat over het boek. De speciale actie rondom het boek loopt daarom vandaag echt af.

Dus mocht je het boek nog niet hebben besteld, grijp dan vandaag je kans.

Want alleen als je het boek voor vanavond 23:59 uur bestelt, maak je nog kans op een van de vijf door mij persoonlijk gesigneerde limited editions van 'HR met ballen', inclusief de ultieme HR-survival kit. 

Want, omdat ik op nummer 1 sta, heb ik 5 extra limited editions gereserveerd.

Op de speciale website van 'HR met ballen' vind je alle informatie en alleen daar kun je ook de speciale edities van het boek bestellen. Dit is de link om te bestellen.

Ps. Actie verlengd! Bestel het boek uiterlijk 18 november, dan maak je kans op een van de 5 gesigneerde limited editions van het boek, inclusief het ultieme HR survival pakket.