Graskanten op een bed violen
01 maart 2021 
1 min. leestijd

Graskanten op een bed violen

Zondagmiddag was ik mijn postzegeltuin aan het fatsoeneren. Ondertussen was mijn buurman wat aan het cirkeltjezagen en mijn buurvrouw bezig met haar zaailingen in een broeibak.

Dat hoef je in Duitsland dus niet te proberen. Daar mag je namelijk niet zomaar werken op de nationale rustdag.

Sterker nog, je mag niet eens op zondag het gras maaien. Zelfs niet als dat lieshoog staat.

Doe je dat toch, dan is er altijd wel een brave Duitse modelburger die het als zijn burgerplicht ziet jou aan te geven bij de Polizei.

Dus dan lig je net even lekker te graskanten op een bed violen en dan word je dus gewoon in de boeien geslagen.

Mijn vrienden en ik noemen zo iemand gewoon een vuile NSB’er, maar in Duitsland heet zo’n brave Hendrik een Biedermann.

In Nederland zijn we gelukkig wat pragmatischer als om het werken in en om huis gaat. Maar we hebben natuurlijk wel degelijk regels.

Zo weet je natuurlijk al dat het verplicht is om een contract te hebben met een arbodienst, maar er is meer.

Want je bent als organisatie ook verplicht een actuele Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) te hebben. En je dient ook regelmatig een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden aan je medewerkers.

Heb je geen RI&E, dan kun je trouwens een flinke boete krijgen. Ja, ook als je brave buurman de andere kant opkijkt.

Daarom hebben we iets nieuws voor je. Want vanaf vandaag heb je geen enkele smoes meer om de RI&E of het PMO voor je uit te stellen.

Als je namelijk onze korte vragenlijst invult, vinden we voor jou voortaan binnen een uur de drie best passende aanbieders. Je hoeft dus (bijna) niets meer zelf te doen.

Of het nu gaat om een simpele RI&E toetsing of een uitgebreide, of dat je op zoek bent naar een eenvoudig PMO voor alle medewerkers, of een uitgebreid PMO voor de risiscogroepen.

Het werkt heel simpel. Je vult online een korte vragenlijst in en daarna spreken we elkaar kort om de puntjes van jouw aanvraag op de i te zetten.

Daarna gaan we aan de slag en zetten we een uitgebreide vergelijking inclusief prijsopgave van de drie best passende aanbieders voor je klaar in ons klantportaal.

Weten hoe werkt?

Vul hier de vragenlijst in en ontvang een vergelijking

Bis morgen!