Gezocht: Man in rolstoel met duidelijke visie
04 mei 2022 
2 min. leestijd

Gezocht: Man in rolstoel met duidelijke visie

Gezocht: Man in rolstoel met een uitgesproken visie om ons bedrijf te leiden. 

Je hoeft niet te kunnen praten. Je mag het grootste deel van de dag een beetje hangen in een verzorgingshuis, een plaszak vult zich langzaam aan de zijkant van je stoel. 

Lieftallige verpleegsters geven je eten en zorgen voor je natje en je droogje. Als je wilt, komen ze ook af en toe op schoot zitten of een knuffel geven. Dat is onderdeel van onze secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het enige aan je lichaam dat altijd moet werken is je rechtervinger.

Daarmee druk je op een belletje dat met ducktape op de rechterleuning van je rolstoel is geplakt. 

Soms stellen we je vragen over het beleid van ons bedrijf. Die vragen moet je dan met ja of nee beantwoorden. 

Het is belangrijk dat je wel antwoord geeft, want die vragen gaan meestal over leven of dood. 

Als je één keer op het belletje drukt bedoel je "Ja". Druk je twee keer dan bedoel je "Nee".

Druk je heel vaak achter elkaar op de bel, dan wil je ons nog iets duidelijk maken en stellen we je net zo lang vragen tot we snappen wat je bedoelt.

De man in de rolstoel is Hector. 

Hij leidt het drugskartelbedrijf van de Salamanca's en overleefde ternauwernood een aanslag op zijn leven. 

Daarom slijt hij nu zijn dagen in een rolstoel achter een bedieningsbelletje in 'Better Call Saul', de meest briljante serie ooit gemaakt. 

En denk niet dat de vaak wat kwijlende Hector niet de absolute leiding heeft over zijn multimiljoenendruksbusiness. Want zelfs zijn meest enge kale huurmoordenaars buigen hun glimmende maatpakken als een net geolied knipmes over hun kojboj-laarzen als Hector weer eens driftig op zijn belletje tingeltangelt.

Het is iets om over na te denken als je een vacaturetekst maakt. Want moet iemand nu echt alles kunnen? En als je in jouw vacatureteksten clichés gebruikt, krijg je ook cliché antwoorden. Of erger nog, cliché-kandidaten. Dus, wat is nu de echte vaardigheid van de persoon die je zoekt?

Gebruik dus niet allerlei vaagtaal alsof je meel in je mond hebt, want daar komen alleen maar meelwormen op af die zich daarna ontpoppen tot irritante vliegen.

Beschrijf in plaats daarvan eens in je vacaturetekst wat een collega zoal doet op een dag. Dat werkt gegarandeerd beter dan allerlei afgezaagde competenties onder elkaar op te dreunen, die ook in de vacature van je buurman hadden kunnen staan.

Gelukt? En ben je naarstig op zoek naar een HR-collega om jou te ondersteunen of vervangen?

Check dan even de speciale actie deze week op BG magazine en plaats je vacature op BG magazine, zodat die onder de aandacht komt van meer dan 12.500 kandidaten. 

Deze week betaal je maar € 195,-- voor het plaatsen van de vacature, want je krijgt 100 euro korting als je de kortingscode 100MEI gebruikt. Dit is de link:

>>> Ik wil een vacature plaatsen op BG magazine met € 100 korting