Gestut afdakje
25 maart 2022 
1 min. leestijd

Gestut afdakje

Ons kantoor onder de Lange Jan in Amersfoort is een statig oud pand.

Het heeft ook een waanzinnig uitzicht over de gracht en de toren, inclusief af en toe gratis muziek van de beiaardschool die bovenin die toren zit en vol overtuiging op eeuwenoude klokken ramt.

Soms doet ie dan braaf klassiek, soms gewoon lekker Abba of Pearl Jam.

Eigenlijk kleeft er maar één bezwaar aan ons kantoor. Het is oud. En niet per sé over de hele linie even goed onderhouden.

We hebben bijvoorbeeld een prachtige achtertuin. En vorige week toen Arne, onze huismaestro, de boel ging snoeien, kwamen we erachter dat er ook nog een schuur in stond.

Bijna volledig ingestort en je kunt daar alleen met gevaar voor eigen leven lopen.

Maar goed, met een bak wilde bloemen ervoor, wordt dat wel een idyllisch doorkijkje.

We hebben ook een overkapping aan de achterkant en nu hadden we bedacht dat we daar lekker zouden gaan lunchen. Of de vrijmibo met een knetterend houtvuurtje erbij.

Alleen, blijkt dat die overkapping op een paar bakstenen rust en die weer op een verweerd muurtje van minstens honderd jaar oud, waar de klimop de specie al een paar decennia geleden heeft vervangen.

Als je iets teveel tegen dat muurtje leunt, valt die om en heb je zomaar een overkapping op je koppie.

En toen Jeroen, een van de adviseurs die normaal best wel stoer is, dat zag, durfde die daar dus niet meer onder te gaan zitten.

Als je een rondje loopt door je eigen kantoorpand, zou het zomaar kunnen dat je ook wat van dit soort onveilige dingetjes tegenkomt.

Een veilige kantoorplek is een onderdeel van de de RIE, kort voor Risico- Inventarisatie en -Evaluatie.

Maar behalve dat het dak natuurlijk niet op je koppie moet vallen, of dat machines en gereedschappen veilig moeten zijn, vallen er nog meer dingen onder de RIE.

Dat zijn ook minder zichtbare zaken. Werkdruk bijvoorbeeld, of agressie en intimidatie.

De RIE moet je daarom af en toe even opfrissen, zodat je er weer een heel seizoen tegen kan. Zeker als je net een nieuw pand hebt betrokken, als je een nieuwe machine staat te glanzen of als je het idee hebt dat de werkdruk een beetje tegen het kookpunt aan zit.

Wat het ook is, wacht er niet te lang mee. Een RIE moet gewoon op orde zijn en je krijgt een flinke boete als dat niet zo is.

Via onze handige vergelijkingshulp kun je heel gemakkelijk drie offertes opvragen van drie aanbieders, die je volledig kunnen ontzorgen bij het uitvoeren of toetsen van zo'n RIE.

Meer weten? Vul dan de RIE-vragenlijst in via deze link.

>>> Vind voor mij de beste RIE-aanbieder