Geheime magie wet voor HR
20 oktober 2022 
1 min. leestijd

Geheime magie wet voor HR

Even een klein geheimpje.

Ik lees soms best wel een beetje foute boeken. Het liefst met saaienfiksjohn of fantasisi erin. Dat geheimpje deel ik met Pauline Miedema, die een paar hoofdstukken meeschreef aan mijn nieuwe boek 'HR met ballen'.

Dankzij haar tip las ik de 'Wetten van de magie' van Terry Goodkind.

Een boek dat soms tenenkrommend slecht is, zeker als de tovenaar in een erg matige sæcksscene de blinde heks met maar één been probeert te verleiden met zijn toverstokje. 

OMG....

Maar het is ook wel weer zo spannend, dat je het boek toch niet weg kunt leggen. En er zijn dus die wetten van de magie. Neem nu de tweede wet van de magie: 

'De beste bedoelingen hebben het grootste kwaad tot gevolg'

Als je een kind een snoepje geeft, dan is dat heel aardig van je. Tenzij het kind alleen nog maar snoep of andere slechte dingen wil eten en de rest van zijn leven obese is.

Of stel dat iemand een wond heeft op zijn been en tijdelijk op bed moet liggen. Als jij die wond verzorgt, dan is dat heel aardig en lief van je. Maar het is echt een stuk minder aardig als die persoon nog steeds op bed ligt en als jij die wond maar blijft verzorgen, terwijl de patiënt allang weer rondjes had moeten lopen.

Goede bedoelingen maakt niet alleen luie mensen apathisch, maar ook mensen met een gezonde geest. Als jij maar vriendelijk blijft of steeds toegeeft, dan krijgen ze nooit discipline, waardigheid of zelfverzekerdheid. Het gaat zelfs ten koste van hun menselijkheid. 

En zo zit er in een beetje fout fantasy boek ineens heel veel wijsheid. 

Want hebben wij HR-strijders ook niet de neiging om maar voor iedereen klaar te staan? Om altijd maar voor iedereen te zorgen? Zelfs als dit ten koste gaat van onszelf?

Doe je dat nog steeds als je weet dat je daar niemand mee helpt? Als je weet dat het misschien zelfs ten koste gaat van hun mens-zijn? En anders zeker ten koste van jou?

In mijn boek 'HR met ballen' heb ik het over de eerste Wet van de Magie. Want die kun je heel goed gebruiken. Bijvoorbeeld om het MT te overtuigen te investeren in menselijk kapitaal.

Mijn boek komt volgende week dinsdag eindelijk officieel uit. Daarom organiseer ik een gratis online boeklancering waarin ik alvast 9 van de beste tips uit het boek met je deel

Die tips zijn trouwens geen magie, dus je hoeft echt geen tovenaar of heks te zijn om ze gelijk toe te kunnen passen in je werk.

Als je erbij wilt zijn, klik dan even op de magische link hieronder en kies een van de beschikbare data in oktober en november. Er is dus altijd wel een moment dat je kunt.