Geef jij wildvreemden onbeperkt toegang tot je to-do lijst?
16 april 2020 
2 min. leestijd

Geef jij wildvreemden onbeperkt toegang tot je to-do lijst?

Stel dat een wildvreemde toegang heeft tot je to-do lijst? Zou je dat oké vinden?

En stel dat die wildvreemde op elk moment van de dag, 24 dagen per week, een nieuwe actie voor jou erbij zou kunnen zetten? Waarbij die persoon ook nog eens voor jou bepaalt, dat de prioriteit van die actie heel urgent is. 

Stel dat je, zodra die actie is toegevoegd, een piepje hoort en een tekstballonnetje op de bovenkant van je scherm krijgt?

Zodat je concentratie gelijk weg is, je alles waar je mee bezig was uit je handen laat vallen en direct met die spoedeisende actie aan de slag moet.

Zou je niet tof vinden toch? Grote kans dat je het zelfs irritant zou vinden, of ongepast, asociaal en volstrekt indruisen tegen alle normen en waarden. Een inbreuk op je privacy zelfs!

Toch is de kans groot dat ook jij de hele dag gewoon je to-do lijst open hebt staan. 

Want jouw to-do lijst, dat is je mailbox. En die staat bij de meeste mensen de hele dag open. Die piept om de paar minuten met weer een nieuwe diarree aan acties. 

Als jouw mailbox de hele dag open staat, kunnen niet alleen collega's maar ook wildvreemden nieuwe acties op jouw to-do lijst schrijven. 

En als jij die nieuwe mails steeds bekijkt, heb je waarschijnlijk ook de neiging om die to-do's zo snel mogelijk weg te werken. 

Alleen dat werkt niet, want hoe sneller je op je mail reageert, hoe meer acties er bij zullen komen. 

Het resultaat is niet alleen dat je to-do lijst schier oneindig wordt, maar ook dat je continu op het niveau van een elfjarige je werk zit te doen, omdat je geen enkele focus meer hebt. 

Daarom heb je het gevoel dat je werk nooit meer af is. Je bent de hele dag aan het werk geweest, maar hebt geen flauw idee wat je hebt gedaan. Daarom klap je avond na avond je laptop open, maar het enige wat dit je oplevert is meer werk. 

Nog meer to-do's en een permanente vermoeidheid die zelfs met een paar goede nachten slaap niet meer over gaat. Grote kans dat jij burn-out verschijnselen krijgt. Net als 16 procent van de Nederlanders.

Hoe je slim omgaat met je to-do lijst, maar vooral hoe je op een gezonde manier omgaat met werkdruk, daarover hebben we een speciale masterclass gemaakt. 

Die maakten we samen met werkdruk-deskundige Marijke Hoekstra. Zij vertelt je alle ins en outs over omgaan met werkdruk en heeft ook een paar gouden tips hoe je op een goede manier je to-do lijst organiseert. Zodat niet jouw collega's maar jijzelf je prioriteiten bepaalt.

En hoe je, door maar een paar eenvoudige dingen aan te passen in je werkroutine, ineens volop energie overhoudt voor leuke dingen. Waarbij je die laptop 's avonds niet meer open hoeft te klappen. Terwijl je collega's al snel aan je vragen hoe je jouw werk toch allemaal zo goed geregeld hebt.

Hoe? Dat vertellen we je in de masterclass Omgaan met werkdruk. 

Op deze pagina vind je een preview. 

Je kunt je nog tot vanavond 18:00 uur aanmelden hiervoor. Dus wees er op tijd bij.

De masterclass over werkdruk is onderdeel van het HR Masterminds programma. Een online opleidingsprogramma voor HR-professionals die toe zijn aan next level HR.

>> Bekijk hier alle details over HR Masterminds