Gedraag jij je als een verward koolmeesje?
30 november 2020 
2 min. leestijd

Gedraag jij je als een verward koolmeesje?

Vorige week zat ik met mijn koffie met opgeschuimde havermelk even uit het raam te staren naar onze postzegeltuin.

Ineens zie ik mijn grote vriendin de koolmees aan komen vliegen. Ze scheerde eerst een beetje uitdagend over die haarbal biatch van een buurkat, bombardeerde een flatske op haar net schoongelikte nertsvelletje, en streek - na een ererondje vlak langs biatches inmiddels stekelvarkig opgeblazen staart - op mijn allang uitgebloeide beverboom neer.

Haar zwart-witte kopje flitste een paar keer heen en weer en ze streek haar gele vedervelletje even lekker strak. 

En toen zag ik het gebeuren. Haar kraaloogjes vielen op het ongebruikte voegelhuisje dat door alle vallende herfstblaadjes ineens weer een beetje zichtbaar was.

Ze vloog er op af alsof er een bordje sappige wurmen van de Deli op haar lag te wachten. Erin, eruit, beetje tikken met de snavel van onder, daarna van boven en van opzij. 

De hele toko werd grondig geïnspecteerd, alsof er een gouden vogelpaleiske te geef stond op koolmeesfunda.

Daarna - geloof het of niet - pakte ze een meesmobiel uit haar linkervleugel en belde manlief. Die was er binnen twee minuten en samen deden ze nog even een bouwkundig onderzoek. 

En nog weer twee minuten later stond het bord "te laat, zeker voor roodborsies" bij de voordeur en begonnen de twee mezen met de grote verbouwing.

Eerst een grondige schoonmaak, daarna wat verse takjes en pluisjes, nog efkes een verfbeurt om de boel winterklaar te maken en alles vochtvrij te houden.

Toen dacht ik: 'Maar het is herfst, toch?'

Is de klimaatverandering dan nu definitief? Is de natuur zo in de war dat vogels al in de herfst gaan te lopen zitten broedselen?

Na wat speurwerk en een toefje encyclopedische kennis van mijn assistent Monique, blijkt dat dat heel normaal is voor voegels.

Die wachten niet met het vinden van een huisje tot de sneeuw is gesmolten en de dagen gaan lengen. No Sir, die doen dat gewoon in de herfst. 

Zodat ze de hele winter lekker op Menorca kunnen bijbruinen en zichzelf kunnen vetmesten met wormtortilla's. En daarna in het voorjaar helemaal relaxed hun eitjes kunnen uitbroeden in het huisje waar ze zo in kunnen.

Als jij een beetje slimme HR-professional bent, dan gedraag jij je ook als een koolmeesje. 

Dan ga je niet in een kale, koude tochtige hut zitten broeden op je volgende HR-plan, maar zorg je dat je bent voorbereid op de herfst, winter, lente én zomer.

Precies daarom hebben we BG magazine Plus voor je uitgevonden. Dat is jouw persoonlijke broedselmachine voor HR.

BG magazine Plus is een nieuw membership dat in januari begint. En daarin delen we alle kennis over HR die wij hebben opgedaan bij het helpen van meer dan 12.500 klanten. 

Niet met ingewikkelde theoretische gaapcollege's van Professor Saaigaren, en ook geen maandenlange opleidingen in een muf hotelzaaltje met pastelgroene vloerbedekking, maar met korte, praktische online masterclasses, met vooral heel veel praktijkvoorbeelden. 

Elke maand krijg je van ons een masterclass over één HR-thema. We vertellen je wat er misging bij andere bedrijven, hoe jij dat voorkomt, en wat je dan wél moet doen. Zodat je snel je eigen HR-nestje kunt bouwen, waar de wind niet door de kieren giert en het behaaglijk warm is.

Zodat je de masterclass zelfs in je Pino onesie met blauwe veertjes op de bank kunt kijken. Of op je oortjes beluistert, terwijl je de kat van de buren aan het sarren bent.

Je hebt trouwens ook ineens gezellige buren, want een keer per maand kom je online samen met andere HR-professionals die met dezelfde vragen worstelen als jij. Dan kun je al je vragen aan onze HR-experts stellen en delen we alle kennis die we samen hebben. 

De komende 7 dagen kun je gebruik maken van het eenmalige introductie-aanbod.

Je betaalt namelijk geen € 1.188,-- maar slechts € 497,-- als je nu een BG magazine Plus abonnement neemt. 

Dat is bijna 60% korting en die speciale prijs houd je zolang je abonnee blijft.

Tijdelijk krijg je er ook nog eens 4 bonus masterclasses t.w.v. € 397,-- bij en 30 minuten één-op-één coaching.

Het aanbod is geldig tot 3 december 18:00 uur. Daarna gaat de prijs omhoog. 

Wacht dus niet tot het winter wordt, maar bekijk hier alle details over het BG magazine Plus programma.

bgmagazine.nl/introductie-aanbod