Een tijdje terug deed mijn broer een kleine bekentenis.
Hij vond me vroeger nogal irritant. En vervloekte me zelfs regelmatig. Omdat ik sommige dingen veel beter kon dan hij.
Zo hadden we bij ons thuis bijvoorbeeld allemaal pianoles. En daar waar mijn broer trouw de hele week zijn pianostukjes aan het voorbereiden was, deed ik dat niet.
Ik keek meestal een half uur voor de les even naar de noten van die week, fiedelde een beetje en deed daarna nog een paar vingerstrekoefeningen. En dat was het wel zo'n beetje.
En ook al had ik voor geen millimeter geoefend, dan nog keek de pianojuf me soms vol trots en bewondering aan, terwijl ze naast me zat en haar eeuwige appel at.
Waarna mijn broer te horen kreeg, dat hij een voorbeeld moest nemen aan mij en wat meer moest oefenen.
Er is niets frustrerender dan dat jij de vingers blauw oefent en je dan nog steeds op je falie krijgt.
Gelukkig zijn er onderwerpen waar dat niet voor geldt, zoals Duurzame Inzetbaarheid.
Sterker nog, als je daar zomaar induikt en er een beetje op los fiedelt, eindig je met een kakofonie van verkeerd gespeelde noten en doet iedereen de vingers in zijn oren.
Als je aan de slag wilt met Duurzame Inzetbaarheid, zul je er echt even voor moeten gaan zitten.
Maar voordat je nu je agenda vrijplant om vier weken de DI-sonate van Rachmaninoff stuk te oefenen, ga je gewoon eerst een uurtje meedoen aan onze gratis online mini-training 'Duurzame Inzetbaarheid in pittige tijden'.
Daarin geven Pauline Miedema en ik je een paar onmisbare tips over hoe je als HR-professional van Duurzame Inzetbaarheid een succes maakt.
En je krijgt een blauwdruk waarmee je direct kunt starten met Duurzame Inzetbaarheid in jouw organisatie, zonder dat je maar één noot hoeft te oefenen.
De gratis mini-training over Duurzame Inzetbaarheid is maandag 25 april om 13:30 uur en duurt ongeveer 60 minuten. Aanmelden voor de online training kan via deze link:
>>> Aanmelden gratis mini-training Duurzame Inzetbaarheid in pittige tijden