Fluitconcert om 6:43 A.M.
09 maart 2022 
1 min. leestijd

Fluitconcert om 6:43 A.M.

Het is 17 voor 7 in de morgen als ik de eerste zin van vandaag tiep.

Een paar minuten geleden stond ik buiten bibberend in mijn djokkingsbroek in het bos te luisteren naar een machtig vogelconcert.

Nu ben ik niet zo goed in wat voor vogels het allemaal zijn, dus of ik nu de rode wauw of de kuifcaracara hoorde weet ik niet precies. 

Maar behalve zingende vogels in de vrieskou was er verder helemaal niets te horen, en alleen dat was al magisch.

Ik ben namelijk een paar dagen in Lochem om de laatste twee hoofdstukken van mijn boek te schrijven. 

Ik vond dat wel mooi, want de eerste aanzet voor mijn boek schreef ik in precies het zelfde huisje midden in het bos. Alleen toen zeek het van de regen en nu schijnt de zon en is het zelfs een beetje lente (nu ja, nu vriest het dus nog).

Daarom houd ik het vandaag even kort, want ik heb zin om verder te gaan met het hoofdstuk van vandaag, waarin ik een paar waanzinnige tips heb om zelfs de CFO ervan te overtuigen dat hij vandaag nog moet investeren in HR. Dat hoofdstuk heet HR en de pegels, (g)een recept voor een goed huwelijk. 

Maar goed, ik ga snel verder, maar voordat ik begin, wijs ik je graag nog even op de online mini-training die ik 21 maart om 13:30 uur samen met Pauline Miedema geef. 

Die training gaat over het centrale thema van mijn boek, namelijk 'Hoe word ik adviseur met ballen?'.

In deze gratis online mini-training ontdek je: 

  • Wat de eigenschappen zijn van een goede HR-adviseur en hoe je erachter komt wat voor adviseur jij bent. 
  • Waarom je moet stoppen met vaag HR-jargon en hoe je met een paar supersimpele aanpassingen alleen nog maar duidelijke taal spreekt. 
  • Hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt, zonder dat je foute beïnvloedingstechnieken hoeft te gebruiken.
  • Hoe je ervoor zorgt dat HRM voortaan standaard op de MT-agenda staan en je bovendien steeds als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken. 

Meedoen? Je kunt je aanmelden kan via deze link: 

>>>Aanmelden voor de gratis training 'Hoe word ik HR-adviseur met ballen'