Er ligt een vreemde vrouw in mijn bed
05 oktober 2022 
2 min. leestijd

Er ligt een vreemde vrouw in mijn bed

Er ligt een andere vrouw op mijn bed.

Als ik naar Italië ga, dan gaat ze eigenlijk altijd mee. Ze is misschien wel iets ouder dan ik, maar ze ziet er na al die jaren nog steeds fantastisch uit. Ze heeft donkere krullen, prachtige sieraden, en hele bijzonder designerkleding. Ze is in één woord prachtig.

Vandaag in Rome ben ik alleen met haar, maar mijn lief thuis doet er niet zo moeilijk over dat ik bijna een hele week met een vreemde vrouw op stap ben.

Heeft niets met een open huwelijk of zo te maken hoor, want meestal gaan we namelijk met zijn drieën op reis. Mijn lief kan namelijk ook enorm van haar genieten.

We hebben, dankzij deze vrouw, hele bijzondere plekken in Italië gezien. Plaatsen die we zonder haar nooit zouden hebben gevonden. Sorano, Sovana, Tarquinia, de via cave van Pitigliano, en natuurlijk Rome.

Ze heet Rosita en ze vertelt waanzinnige verhalen. Want ooit was ze actrice en ze kent zo'n beetje de hele wereld, van Francis Ford Coppola tot Moravia tot Fellini. Iedereen loopt met haar weg, en ze heeft zelfs toegang tot het geheime archief van het Vaticaan. 

Ze spreekt niet alleen vloeiend Italiaans, maar ook Grieks, Latijn, Frans en geloof ik nog een stuk of wat andere talen. 

Maar haar mooiste taal is toch wel de taal die ze schrijft, in haar boeken. En het boek van Rosita Steenbeek over Rome ligt nu naast me op bed. Daarin vertelt ze over haar dagelijks leven in deze bijzondere stad, waar je letterlijk struikelt over het verleden.

Natuurlijk kun je ook de lonely planet of de hipster guide tot Rome of zo lezen, maar dan vind je nooit het kattenforum waar zwerfkatten met namen als Caesar en Cleopatra bovenop Romeinse opgravingen leven, of de plek waar Nero zich als vrouw verkleedde en luisterde naar wat het volk wilde.

Ik kan in elk geval niet wachten om op pad te gaan en de stad weer opnieuw te ontdekken vandaag.

Maar voordat ik mijn wandelschoenen aandoe. Heb je je al aangemeld voor mijn feestje?

21 oktober geef ik namelijk in Amersfoort het lanceringsfeestje van mijn nieuwe boek 'HR met ballen'.

Mijn feestje is invitation only. Dus mijn familie is er, mijn beste vrienden, mijn beste zakelijke partners en natuurlijk de proeflezers van het boek.

Maar er zijn ook vijf kaarten beschikbaar voor HR-strijders die mij een keer live willen ontmoeten. Dus misschien lijkt het je wat om op mijn feestje te komen?

Die exclusieve kaarten kosten 97 euro per stuk en daarvoor krijg je natuurlijk een gesigneerd exemplaar van 'HR met ballen' met een persoonlijke opdracht van mij en een dikke knuffel als je dat wilt. 

De volledige opbrengst van deze kaarten gaat trouwens naar de voedselbank in Amersfoort, dus als jij er bij mag zijn, betaal ik ook nog eens voor je. 

Stuur me wel eerst even een reply en vertel waarom jij zeker niet mag ontbreken op mijn lanceringsfeestje.

Begin volgende week hoor je dan of je er bij bent in Amersfoort (vanaf circa 15:30 uur).