Encyclopedie van een witregel lang
27 juli 2023 
2 min. leestijd

Encyclopedie van een witregel lang

Vandaag heb ik een spannende dag. Misschien wel de spannendste dag van de afgelopen jaren. Spannender dan mijn trouwdag? Nu niet overdrijven, Bobbie.

Ik ben dus zelfs een beetje zenuwachtig en moest vanmorgen denken aan andere momenten in mijn leven waarop ik iets zag dat ons zakelijk leven volledig veranderde.

Zo moest ik denken aan het moment ergens eind jaren negentig, waarop ik samen met een paar high-end bollebozen van uitgeverij Kluwer voor de eerste keer de Google prompt zag.

Een groot wit scherm, wat best lelijk gekleurde letters erboven en dan een volgens mij grijs omrand blokje waarin je wat kon typen, waarna er over het woord dat je in had getypt, gezocht werd in het wereldwijde web.

Lijkt nu niet spannend misschien, maar de realiteit is dat op dat moment de Winkler Prins encyclopedie van anderhalve meter veranderde naar een enkele witregel op je scherm. 

Ofwel, het was het moment waarop je alle digitale kennis van de hele wereld ineens op je computerscherm kon toveren en het mag bijna 25 jaar later duidelijk zijn wat ons dat heeft gebracht.

Maar goed, zometeen ga ik samen met mijn rechterhand Monique een paar uur praten met Reinier, iemand die zich in rap tempo aan het ontwikkelen is als de AI-guru van Nederland e.o.

En ik weet het, nieuwe dingen komen met believers en sceptici, maar ik heb de afgelopen maanden al een paar ontwikkelingen en voorbeelden gezien die bijna onvoorstelbaar zijn. 

Soms voelt het zelfs een beetje alsof ik de duurste McKinsey consultant op een stoel naast me heb zitten, die me aan de lopende band de meest briljante dingen influistert.

En daardoor is dat ondernemersbrein van mij een beetje gaan borrelen, er zitten inmiddels nogal wat wilde ideeën in en het wordt tijd dat ik een paar van die hongerige leeuwinnen los ga laten. 

Geen idee of dat vandaag gaat gebeuren, maar spannend is het en wordt zeker en vast vervolgd.

Wat soms ook spannend is, is een nieuwe arbodienst of preventiepartner vinden. 

Want tja, ook al ben je misschien niet tevreden, ook al is je verzuim misschien wat aan de hoge kant, heb je elke week een andere casemanager of bedrijfsarts, of krijg je rapportages van twee regels waar niemand wat van snapt, je weet wel wát je hebt.

Maar als je eerlijk bent naar jezelf? Is dit dan de manier waarop je nog jaren voort wilt ploeteren? Wordt het niet eens tijd om de wijde wereld in te gaan en te kijken hoe die er ook uit kan zien?

Dan is het goed om te weten, dat ook jij een McKinsey consultant kunt inzetten, maar dan een die 100% gespecialiseerd is in arbo, verzuim en preventie. 

Maar dan zonder dat je daar 500 piek of meer per uur voor neer hoeft te tellen, omdat die arbo consultant geen geld vraagt voor zijn diensten.

Wel commitment natuurlijk, niet alleen van jou, maar ook van je MT. Plus een serieus antwoord op een paar lastige vragen die alleen jij kan beantwoorden. 

Maar ook dat je snapt dat je niet een of ander obligaat lijstje van aanbieders krijgt, die je dan lekker op een stapel legt, maar dat je zelf serieus aan de slag moet en gesprekken gaat voeren met aanbieders die je echt willen helpen. 

Dat kost je allemaal wel wat tijd natuurlijk. Maar dat is maar een fractie van de tijd die je er zelf aan zou besteden als je het helemaal zelf zou doen.

Met een resultaat dat er niet om liegt. Een arbodienst of preventiepartner die jou vandaag en morgen, dus ook als de wereld snel verandert zoals nu, helpt om het verzuim te verlagen en de inzetbaarheid van je medewerkers te verbeteren. 

Als je dat wat lijkt, klik dan op de link hieronder.

Bekijk hier de website of vul de vragenlijst arbo of preventie in >>>