Een lieve bejaarde legt haar hoofd op jouw schouder
21 februari 2022 
2 min. leestijd

Een lieve bejaarde legt haar hoofd op jouw schouder

Een gothicmeisje met de naam Meteorbabe0101 nam midden in de winter de bus naar haar werk in Michigan.

Het was een stief kwartierke na zessen, volkomen donker en het regende haarballen en chihuahua's. 

Bij de derde halte kwam een oud vrouwtje binnen. Ze was doorweekt en keek een beetje vermoeid uit haar verder montere ogen.

Het vrouwtje glimlachte kort naar Meteorbabe0101, waarbij je duidelijk zag dat haar gebit niet helemaal goed meer paste. 

En toen ze dat zelf ook doorhad, klapte ze snel haar kunsttanden op hun plek en ging naast Meteorbabe zitten. Die vond dat prima en ging lekker verder met sociaal doen op haar telefoon.

De bus reed weer door, de weg was een beetje hobbelig en de bus deinde in een rustige cadans heen en weer. 

Waarna het vrouwtje al snel ongegeneerd begon te gapen en voordat het Gothickomeetje iets kon zeggen, legde het oude besje haar hoofd op haar schouder en viel in een diepe slaap.

Wat okay was, vond Hemellichtje0101, want het was een oud vrouwtje en ze stonk niet of zo. En waarschijnlijk was ze al heel lang alleen en was er al jaren geen man of vrouw of onzijdig op wiens schouder ze haar hoofd kon vleien.

30 minuten later was Meteorbabe0101 bij haar werk aangekomen en wilde uitstappen. Dus ze maakte het oude vrouwtje wakker.

Maar die gaf geen sjoege en sliep lekker door. Waarna het meisje het oude vrouwtje voorzichtig probeerde wakker te schudden.

En opoe de andere kant opviel, op de vloer van het middenpad van de bus. Dood.

Want ze lag al dertig minuten lang op haar schouder dood te zijn.

Op de briljante site fmlife.com vind je altijd wel een berichtje wat je aan het denken zet, hardop doet lachen, of doet realiseren dat je eigen leven eigenlijk best okay is. 

Want in wat voor een crisis je ook zit, de ellende van anderen, zeker als die veel erger is dan jouw ellende, doet alles relativeren.

Het is een van de manieren om met een crisis om te gaan. Dingen in perspectief zetten. En vooral relativeren. 

Wat is het ergste wat kan gebeuren? En hoe groot is de kans dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren? En als dat dan zou gebeuren, is dat dan echt het einde van de wereld?

Vanmiddag om 13:30 uur geven Pauline en ik de gratis online mini-training 'HR-crisismanagement zonder klotsoksels'

We vertellen je alles over welke crisissen jou als HR-strijder kunnen overkomen en hoe je elke crisis voortaan lekker nuchter kunt doorstaan, omdat je misschien niet precies weet wat er gaat komen, maar wel weet wat je moet doen in een crisissituatie.

Zodat je bij volgende crisis gewoon koelbloedig blijft, zelfs als de wereld om je heen in tranen uitbarst of in paniek de bus uitrent.

Deze training is iets voor jou als je wilt weten: 

  • Waarom er altijd weer een volgende crisis komt en wat je vandaag al kunt doen om voortaan elke crisis als een ware zen-master te kunnen weerstaan, zonder dat je nog last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie. 
  • Hoe je voorkomt dat je bij een crisis in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort. 
  • Hoe je tijdens een crisisperiode jouw meest waardevolle informatie verkrijgt door totaal iets anders te doen dan wat de boeken je adviseren. 

De training is vanmiddag om 13:30 uur en je kunt aanmelden via de link hieronder. 

>>> Aanmelden voor de gratis training 'HR-crisismanagement zonder klotsoksels'