Een geit in het café
18 februari 2021 
2 min. leestijd

Een geit in het café

Vroegah, toen ik nog een jungske was, woonde ik in een durp aan de verkeerde kant van de Waal.

Als de wind goed stond, kon je rond deze tijd de carnavalsoptocht van die losbandige katholieken van de overkant van de rivier horen, compleet met hoempapamama.

Nee, carnaval werd bij ons in het nogal kerkelijke dorp niet gevierd.

De enige optocht die we hadden, was de zwarte kousen parade op zondag, als de gezinnen met soms meer dan 14 kinderen naar de kerk liepen. En daar liepen mijn vriendjes tussen, dus daar was niets bijzonders aan, vond ik toen.

Carnaval is dus niet echt een traditie bij ons thuis. En toch was ik van de week bij de carnavalsoptocht. Ik heb er zelfs drie gezien. En dat is de schuld van Raf.

Want Raf Vogelaar is 11 en nogal gek op twee dingen. Lego en carnaval.

En daarom maakte ons Raf een carnavalsoptocht van de bouwblokkies. Compleet met praalwagens, superdraken, verklede legomajorettekes en biertankende prinsen. En hij filmde dat met stop motion zodat het net een echte optocht was.

En dat was zo’n goed idee, dat niet alleen carnavalsvereniging De Deurzetters maar ook de carnagevallen van het Ballefruttergat zijn idee schaamteloos hebben genakt.

En dus keek ik naar hun twee complete carnavalsoptochten op joetoep. Ik zag 37 praalwagens, inclusief ienie mienie Mikkie Mouse op wielen en een yellow submarine blokkendoos.

En ook al draait carnaval volgens een Prins C. die ik goed ken, niet om bier, toch maakte echt iedereen een stop bij Cafe de Keulsteeg. Daar gingen ze samen met Roodkapje, Pino en een verklede maiskolf ffkes een pilske drinken.

En dat alles vergezeld door commentaar van Daantje Rozen en natuurlijk de carnavalskraker van dit jaar met de onvergetelijke tekst: “Een geit in het café, nou heb ik een idee. Een geit in het café, die danst de polonaise mee”.

Ik keek met open mond naar de capriolen van de witte berenklauwen, de heelvegers, de luxe kaaien, de beugeltjes, fruttertwisters en de ballenvrutterinnetjes en deed met een grote glimlach mijn Prins Carnaval pet af voor zoveel inventiviteit.

En net als ons Raf vind ik het carnaval van lego veel leuker dan het echte carnaval.

En ik denk er zelfs over om voortaan elk jaar te gaan. Gewoon lekker dansen op de keukentafel met mijn eigen geit.

Wat ook veel leuker is dan je denkt, is verzuimbegeleiding. Want als je een beetje weet hoe dat werkt, kun je er minstens zoveel plezier aan beleven als aan een carnavalsoptocht.

En in tegenstelling tot drie dagen bier hijsen, krijg je van goede verzuimbegeleiding nooit een kater.

En je hoeft je portemonnee ook niet te trekken voor het zoveelste rondje in Café De Keulsteeg. Want als je je verzuimbeleid goed inricht, verdien je zelf geld. Niet een beetje, maar heul veul.

Aanstaande maandag 22 februari vertellen we je in onze mini-training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding’ hoe dat werkt.

In deze gloedjenieuwe gratis online mini-training leer je:

✓ Hoe je knaken verdient met het zaaaaaiste HR-thema ooit

✓ Hoe het komt dat zoveel bedrijven jaar op jaar tonnen verzuimschade accepteren, omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is

✓ Wat klimaatontkenners en goedkope arbocontracten met elkaar gemeen hebben en wat jij vandaag anders kunt doen, zodat het verzuim gelijk een flink stuk afkoelt

Aanmelden voor de gratis mini-training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding’

Oh ja… Je mag verkleed komen, maar dat hoeft niet 😉

Alaaf,