Dubbele salto gestrekt
19 mei 2022 
1 min. leestijd

Dubbele salto gestrekt

Epke Zonderland is de eerste mens die een Cassina-Kovacs-Kolman-combinatie heeft uitgevoerd. 

Dat deed Epke op 7 augustus 2012 op de Olympische Spelen en ik kan me nog herinneren dat commentator Hans van Zetten nogal hysterisch lyrisch werd en iets riep over "de oefening van zijn leven".

De Cassina-Kovacs-Kolman-combinatie bestaat uit een dubbele salto gestrekt met een hele schroef, onmiddellijk gevolgd door een salto gehurkt en daaraan vast een salto gehurkt met hele schroef. En dat alles zonder tussenzwaai, terwijl je aan de rekstok hangt.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb tegenwoordig al moeite om mijn rechterbeen een beetje galant over mijn linker te draperen, dus een gehurkte salto met of zonder tussenzwaai, wmah, daggutnie.

Nu hangt Epke zijn hele leven al aan een rekstok, dus het ook wel logisch dat hij zo'n meester is in beweging. En daarover kan hij ook nog eens prachtig vertellen.

Over de rol van beweging in een mensenleven, wat je ermee kunt bereiken maar ook hoe je mensen in beweging krijgt. Dat doet hij als key note speaker op het volgende symposium van Vitaliteitsnetwerk Nederland met als thema 'We move to a better world'.

Daar spreekt niet alleen Epke, maar hoor je ook alle ins en outs over beweging van onder meer Professor Maria Hopman en van het Ministerie van Defensie.

Als partner van het Vitaliteitsnetwerk Nederland mogen we weer een aantal vrijkaarten weggeven.

Dus wil je leren hoe je medewerkers in beweging krijgt? En heb je zin om erbij te zijn op 9 juni in het PON Experience Center Move in Amsterdam?

Meld je dan als onze gast aan via deze link:

>>> Ik meld me aan voor het symposium 'Beweging' van Vitaliteitsnetwerk Nederland

  • Selecteer de juiste bijeenkomst en vul je contactgegevens in 
  • Selecteer in ieder geval 'ik ben uitgenodigd en heb een code
  • Gebruik de code: 'HR Navigator-move' - En klik op 'aanmelden'