Drie uur 's nachts op stap met een wereldberoemde graffiti kunstenaar
27 augustus 2020 
2 min. leestijd

Drie uur 's nachts op stap met een wereldberoemde graffiti kunstenaar

Het is een uurtje of drie ’s nachts en de maan vormt grillige schaduwen voor ons, terwijl we langs een oude spoorlijn lopen.

Robert, a.k.a Robin en ik.

Vlak voor ons tussen de kiezels en de spoorbielzen, scharrelt een klein grijs muisje. Zijn kopje gaat af en toe omhoog, terwijl hij zijn mini-oortjes spitst. En nog voordat zijn windvlaag over ons scheert, horen we de uil zijn strooptocht inluiden.

Dan gaan we zitten, ergens onder een viaduct. En Robert en ik, we praten over onze gezamenlijke passies. Muziek, literatuur, kunst, de toestand in de wereld.

Ik laat Robert mijn nieuwste werk lezen en speel een beetje zenuwachtig een nieuw nummer af dat ik gisteren heb afgerond.

“Dat is vrij koel, man”, zegt hij met een brede grijns, terwijl hij een flinke toeter draait en we hem samen oproken.

Dan speelt hij zelf een paar nummers van zijn nieuwste Massive Attack album. Daarop zingen zowel Björk, Lisa Gerrard als PJ Harvey. En het is het beste werk in 20 jaar tijd.

“Yeah, man, die scoop is van jou”, zegt Robert terwijl hij zijn verfbussen pakt en langzaam naar de muur loopt. En daar gaat hij aan de slag. Eerst een outline en daarna de fill-in van zijn nieuwe kunstwerk.

Wat snelle lijnen worden een muis die onder spoorbielzen vandaan komt, waarna een uil hem grijpt, een trein de uil aanrijdt, de trein ontspoort tegen een flatgebouw, terwijl dat instort boven op de effectenbeurs, terwijl de wereld als een ballon aan een touwtje in de hand van een oude wijze man met een lange baard zweeft.

En hij gemeen grijnzend een speld tevoorschijn haalt en die speld in de aarde prikt.

Ik maak een foto en een filmpje van Robert, alias Robin, alias Banksy terwijl hij aan het werk is en weer zegt hij: “Yeah man, de scoop is van jou. Jij bent koel.”

En dan hoor ik de vogels fluiten, komt de zon op en weet ik: dit was een rare droom.

Wat zeker geen droom is, is dat ik op dit moment samen met Pauline Miedema een online training geef aan het virtueel grootste bedrijf van Nederland.

Want meer dan de 100 HR-professionals waar plek voor is, hebben zich aangemeld voor deze training over Duurzame Inzetbaarheid in goede en slechte tijden, en bij ‘hun’ bedrijven werken meer dan 110.000 medewerkers. Holiemolie!

Een astronomisch getal vind ik zelf. Aantallen waarvan we, toen we meer dan een jaar geleden begonnen met het geven van online trainingen, nooit hadden durven dromen. En toch doen we dit nu gewoon een paar keer per maand.

De training die we vanmorgen geven, geeft een inkijk in het vernieuwde BG magazine Plus en Vip programma.

Dat is een jaarprogramma voor HR- professionals die echt beter willen worden in hun vak.

Daarin leer je van de ervaringen van tientallen HR-experts. En je komt in contact met andere gelijkgestemde HR-professionals.

Je krijgt ook toegang tot onze beste HR-geheimen van de afgelopen 10 jaar. Ervaringen die we hebben opgedaan bij het adviseren van honderden organisaties.

En we hebben het over HR-thema’s die jou bezighouden. Waar je misschien zelfs wel wakker van ligt. Of alleen maar van durft te dromen.

Anyway, als je meer wilt weten, check dan even deze pagina. Daar vind je alle details. want hé: “De scoop is van jou. want jij bent koel.”

Bekijk het vernieuwde BG magazine programma