Doe mij maar een hond
05 januari 2022 
2 min. leestijd

Doe mij maar een hond

Het ventje werd wakker uit een diepe slaap en klein als hij was, wreef hij al de slaappulkjes uit zijn ogen.

Aan het voeteneind van zijn bed stonden zijn ouders. Met een grote gelukzalige glimlach rond hun mond. Vooral zijn kleine moedertje zag er intens blij uit, met zelfs een paar rode konen op haar anders zo bleke gezicht.

Zijn vader sprak zoals hij altijd sprak. Rustig en waardig, als een schoolmeester die gewend is dat kinderen naar hem luisteren. Maar deze keer zat er een klein trillertje in zijn anders zo vaste stem. 

En hij zei: "We hebben een heel mooi cadeau voor je. Het mooiste cadeau dat je je kunt wensen. Kom maar mee naar beneden".

Waarna het ventje uit zijn bed uit zijn warme bed sprong, direct met zijn blote voeten op de ijskoude vloer, en vergat dat hij eigenlijk heel erg nodig moest plassen. En hij stiefelde achter zijn ouders aan de trap af.

En daar, in de salon, stond een wiegje. En in dat wiegje lag een babytje zoet als suiker te slapen. In schattige babykleertjes, met een pruilmondje, terwijl ze kirrende kleine geluidjes maakte.

En de ouders zeiden - zo trots als jonge ouders kunnen zijn: "Kijk, dit is jouw cadeau, je hebt nu een lief zusje".

Waarna het jungske een blik in de wieg wierp en zei: "Nou, ik had liever een hond gehad".

Het jungske in kwestie was mijn schoonvader en die draaide nooit ergens omheen. Het is een wijze les voor het geval je nog goede voornemens mocht hebben.

Of dat nu een nieuwe baby is, of je radicaal het roer om wilt gooien, of dat het allemaal wat simpeler is in de categorie eten, drinken, bewegen, ontspannen of relaties.

Wat je ook doet. Stem je goede voornemens liever eerst even af met je omgeving. Zodat er geen nare verrassingen zijn. Dat je partner niet uitroept dat ze liever een hond wil, terwijl jij voorstelt een wereldreis te maken of zo. 

Wat je zeker niet hoeft af te stemmen, is de speciale Goede Voornemens Bundel van BG magazine Plus die ik voor je heb samengesteld. Die is namelijk alleen voor jezelf. Het zijn vijf masterclasses waarmee je zeker een succes maakt van goede voornemens. 

Het zijn masterclasses over Duurzame Inzetbaarheid, Verzuimbegeleiding, Werkgeluk, Werkdruk en Adviesvaardigheden waarin je ontdekt:

  • Wat de meest simpele manier is om te voorkomen dat je in de vijf grootste valkuilen van Duurzame Inzetbaarheid stapt, valkuilen die niemand je vertelt, maar waar meer dan 70% over struikelt.
  • Wat de echte reden is dat het zo vaak mis gaat met verzuimbegeleiding en hoe jij in plaats daarvan voortaan geld verdient met verzuim, zelfs als je verzuimpercentage 10% of meer is. 
  • Hoe je met een soft HR-thema als werkgeluk het management joelend en stampend op de stoelen aan het dansen krijgt.
  • Welke drie dingen ervoor zorgen dat je voortaan met echte focus je werk doet, zodat je vanaf nu dat beleidsstuk in één ruk opschrijft, zelfs als je zonder Ritalin nog geen minuut kunt stilzitten.
  • Waarom je leidinggevende, de medewerkers op de werkvloer, de OR en zelfs de voltallige directie je dankbaar zijn als je ineens als een onbevangen driejarige door een organisatie huppelt.
  • En nog veel meer...

Bestel je voor vrijdag 7 januari 18:00 uur dan krijg je € 328,-- korting en betaal je geen € 625,--, maar slechts € 297,-- voor alle vijf masterclasses.

Om werk te maken van je goede voornemens, ga je nu naar de speciale actiepagina. 

>>> Bestel de Masterclass bundel: Maak een succes van je goede voornemens