Dit doet een vierdaagse werkweek met je productiviteit
20 juli 2023 
1 min. leestijd

Dit doet een vierdaagse werkweek met je productiviteit

Bij Luscii, een softwarebedrijf dat actief is in de Zorg, hadden medewerkers steeds vaker last van alle veranderingen en continue druk door de snelle groei die ze doormaakten.

Agile en alle andere vormen van modern software ontwikkeling, waarbij je continu bezig bent met dingen aan te passen, voerde de druk alleen maar op. Het gevolg was dat er nogal wat medewerkers waren met een burn-out.

Nu is het gangbaar om medewerkers dan trainingen te geven in bijvoorbeeld wendbaarheid, een betere worklife balance, of ik ben-twee-en-ik-zeg-altijd-nee te zeggen, of om gewoon meer te delegeren, maar deze organisatie deed iets heel anders.

Want ze hadden ontdekt, dat medewerkers die vier dagen werkten veel meer goede ideeën hadden, meer waardevolle input leverden en beter functioneerden dan medewerkers die vijf dagen per week werkten.

Daarom zetten ze in op meer rust en gingen met het hele bedrijf in één keer naar een vierdaagse werkweek. En ja, gewoon met behoud van het volledige salaris.  

Het resultaat? De worklife balans nam toe met 9%, het ervaren ownership en teamwork met 21%, energie steeg met 14%, het verzuim daalde naar bijna nul, het werkplezier steeg naar 4,6 op schaal van 5. 

Met als klap op de vuurpijl de productiviteit. Die steeg met maar liefst 10%. 

Dus, ondanks dat er 20% minder werd gewerkt door iedereen in het bedrijf, ging de productiviteit omhoog. Allemaal door mensen wat meer rust te geven.

Nu zijn dit indrukwekkende cijfers, maar slechts de cijfers van een organisatie. Gelukkig zijn er veel meer cijfers die aantonen wat investeren in duurzame inzetbaarheid voor je medewerkers en je organisatie kan betekenen.

In 'HR met Ballen', het bestverkochte HR-boek van afgelopen jaar, lees je er alles over in het hoofdstuk over Duurzame Inzetbaarheid. 

Mocht je 'HR met Ballen' nog niet hebben, of wil je het aan je collega cadeau geven, bestel het dan vandaag en stop het in je koffer, je walkman of op je e-reader, want omdat de vakantie is losgebarsten, kun je deze week de bundel van het boek bestellen tegen de speciale actieprijs. 

Je krijgt dan het papieren boek in lekkere feloranje hardcover, het e-boek én het luisterboek en je betaalt geen € 44,49 maar slechts € 34,99. 

Dit is de link om te bestellen. Gebruik bij de checkout wel even de code vakantiestand.

Bestel de speciale bundel 'HR met Ballen' voor de actieprijs >>>