Die auto van jou is geen best barrel
03 maart 2022 
2 min. leestijd

Die auto van jou is geen best barrel

De Volvo uit 2004 van mijn compagnon Marco's is stuk. Iets met de intercooler.

Nu dacht ik dat een Volvo wel een aardige auto was die lang meeging, maar een Volvo is blijkbaar geen al te best barrel.

Want toen ik even goegelde op interkoeler, omdat ik werkelijk geen idee had wat dat was en niet al te technono wilde overkomen, zag ik niet alleen dat ik het verkeerd geschreven had, maar ook dat er 14.200.000 hits waren op de term 'intercooler Volvo 2004 stuk'.

Oef. Das geen poezenplas.

En herstellen is blijkbaar best een duur geintje, want op het Volvo forum wordt er zestien pagina's lang gewoehoedt over de hoge kosten van een reparatie, en staat er zelfs een uitgebreide verhandeling hoe je met een beetje epoxyhars de reparatie nog een paar maandjes kan uitstellen.

Even nuanceren, als je goegelt op 'BMW i3 stuk', dan krijg je 28 miljoen hits, terwijl elke BMW i3 rijder weet dat zijn schatje zelden stuk is. Vooral omdat ze bijna geen onderdelen hebben die stuk kunnen gaan.

Als je trouwens 'Barbie stuk' intypt (vraag me niet waarom ik dat deed) dan krijg je nog steeds 2,3 miljoen hits, veelal van meisjes die zeveren dat hun barbie BFF door een ongecontroleerde woede-eruptie van hun zeven jarige alter ego ineens zomaar een arm of een haarextensie mist.

En omdat ik zo langzamerhand een beetje melig werd, vroeg ik goegle daarna ook nog:

Is Poetin een barbie?

Geloof het of niet, maar dat gaf nog steeds 226.000 hits.

Van alle cijfers in de hrm-tertainment van vandaag zou ik er daarom maar één echt serieus nemen. En dat is deze.

Namelijk dat elke ondernemer gemiddeld minimaal een keer in de vijf jaar een lang verzuim dossier heeft.

Wat betekent dat een medewerker lange tijd ziek is, soms zelfs langer dan een jaar, en dat je als werkgever gedurende al die tijd gewoon het loon moet door betalen, terwijl er geen werk tegenover staat. En trouwens ook geen omzet.

Een beetje verzuimdossier kost je daarom al snel een ton, maar vaak nog veel meer.

Een groter bedrijf kan de kosten hiervan misschien nog wel dragen, maar ben je toevallig een MKB-er, dan hoest je niet zomaar even een ton op.

De oplossing? Een verzuimverzekering die al vanaf de tiende dag de loondoorbetaling van je overneemt.

Want als je een keer in de vijf jaar aan de beurt bent, dan is dat misschien wel een belangrijker verzekering dan je brandverzekering. Ik vermoed dat je daar ook niet erg lang over getwijfeld hebt? Terwijl je hopelijk niet een keer in de vijf jaar brand in je bedrijf hebt.

Vanaf deze week kun je via onze speciale pagina over verzuimverzekeringen een vergelijking opvragen van de beste verzekering voor jouw situatie.

Het aanbod is simpel

  • Vergelijk alle verzuimverzekeringen in de markt
  • Bespaar tot wel 40% op de premie
  • Altijd persoonlijk advies t.w.v. 750 euro
  • Toegang tot de beste servicedesk in verzekeringsland

Dus, ben je op zoek naar de beste verzuimverzekering? Wil je niet het risico lopen dat je failliet gaat als je medewerker langdurig ziek wordt?

En wil je de beste premie van een verzekering die volledig is gechiptuned op jouw organisatie? Dan vraag je via de link hieronder binnen twee minuten een vergelijking aan.

>>> Vergelijk de beste verzuimverzekeringen