Deze drie simpele vragen voorspellen je verzuim
24 februari 2022 
2 min. leestijd

Deze drie simpele vragen voorspellen je verzuim

Vanmorgen heb ik het een beetje in mijn glazen bol.

Ik realiseerde me namelijk ineens dat ik jouw verzuim kan voorspellen door je drie simpele dingen te vragen.

Als je eenmaal weet hoe het werkt, kun jij het trouwens zelf ook. 

Als je zelf even een kop thee drinkt en een paar minuten adem rustig ademt, kun je die vragen zelf ook wel verzinnen. Er is niets spannends aan.

Toch stelt bijna niemand ze. Ze zijn namelijk een beetje confronterend; voor het MT, voor de medewerkers en ja, zeker ook voor jou oh grote HR-strijder.

Ik vraag je bijvoorbeeld een paar van je verzuimcijfers te geven. Niets spannends, die cijfers staan gewoon in jouw HR-systeem en anders draait jouw arbodienst die in een floeps en een poef voor je uit. 

Met maar één van die getallen, kan ik voorspellen of je in de toekomst lang verzuim zult krijgen. En dat is, zoals je waarschijnlijk wel weet, by far de grootste kostenpost van verzuim.

Ik vraag ook naar het verloop. En als je dat hebt, ook naar de uitkomst van het laatste medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Daar staan namelijk een paar getallen in, waarmee je tot wel twee cijfers achter de komma je toekomstige verzuim kunt voorspellen en dus ook kunt beïnvloeden.

Ik vraag je ook naar je huidige contract met je arbodienst. 

Bij sommige contracten - en dat zeg ik zonder te jokken, je mag me daar rustig op uitdagen. Bij sommige contracten kan ik jou, zonder dat je me verder ook maar íets verteld hebt, gelijk vertellen wat je verzuimprobleem nú is. 

En ook dat je dit niet gaat oplossen met je zo'n contract. 

Ik voorspel je ook dat jouw arbodienst dit contract de komende twee jaar - maar waarschijnlijk eerder al - gaat opzeggen. 

Ik zweer je bij kris en kras - en desnoods op een telefoonboek - dat ik dit volledig nuchter opschrijf en dat deze waarzeggeralij uit gaat komen.

Als je wilt weten hoe dat precies zit en als je met deze drie vragen in de hand je eigen verzuimbeleid eens goed wilt afstoffen, dan is de Masterclass Verzuimbegeleiding iets voor jou.

Daarin staan niet alleen deze simpele vragen en leg ik je uit hoe je daar morgen al mee aan de slag kunt, maar ook de 6 rode vlaggen van je verzuimbeleid. Als die uitgaan, weet je helemaal zeker dat je aan de slag moet.

In de masterclass vertel ik je ook:

  • Waarom sommige directies liever een paar duizend euro besparen met een goedkoop arbocontract, in plaats van tonnen te verdienen met een goed verzuimbeleid. 
  • Waarom verzuimkwakzalvers en arbogoeroes ervoor zorgen dat je verzuimprobleem alleen maar groter wordt. 
  • Waarom het negeren van verzuimbeleid hetzelfde is als het ontkennen van klimaatverandering. 
  • Welke drie dingen er vaak mis gaan met verzuimbegeleiding en hoe jij voorkomt dat dit binnen jouw organisatie ook gebeurt door een simpel dingetje aan te passen.
  • Hoe je de signalen van een slecht verzuimbeleid herkent, zelfs als je verzuimcijfers nog goed zijn, zodat je een verzuimtsunami kunt voorkomen.
  • En nog veel meer.

Je kunt de masterclass over verzuimbegeleiding deze maand aanschaffen met 50% korting. Je betaalt dus geen € 125,--, maar slechts € 62,50.

>>> Bestel de Masterclass verzuimbegeleiding met 50% korting